Kategoriler

Hayvan severlerden eylem

Sokak hayvanlarının katledilmesi ve kapalı alanlara kapatılmasını protesto eden Pati Yoldaşları adlı bir grup, Kadıköy İskele Meydanı'nda "Yaşam Hakkıma Dokunma" eylemi yaptı.

İskele Meydanı'nda toplanan grup, "Yaşam Hakkıma Dokunma 5199" yazılı pankart ve dövizler açtı. Gruptan bazılarının eyleme köpekleriyle geldiği görüldü.
Grup adına basın açıklaması yapan Nilgün Ertunç, sokak hayvanlarının katledilmesi ve kapalı alanlara kapatılmasını istemediklerini, hayvanların doğada yaşamaları gerektiğini ifade etti.
Ertunç, belediyelerin kısıtlı kadro ile yeterli kısırlaştırma yapamadıklarını ve tüm veteriner hekimlerin kısırlaştırmaya dahil olmaları gerektiğini belirtti.
İstanbul'da veteriner hekimler odasına bağlı 850 kliniğin bulunduğunu söyleyen Ertunç, şunları kaydetti: "Yeni yasaya konacak bir madde ile her kliniğe ayda 5 sokak hayvanı kısırlaştırma mecburiyeti getirilmeli ve makul bir ücreti ilçe belediyelerinden almalı. Böylece yılda yaklaşık 60 bin hayvan kısırlaştırılmış olacak. Yasa dışı üretim çiftlikleri kapatılmalı. Pet shopların en az 10 yıl hayvan alım satımı yasaklanmalı. Köy ve kasabalarda kısırlaştırma merkezleri ve geçici bakım evleri kurulmalı. Okul ve camilerde doğa, hayvan ve insan sevgisi işlenmeli, güzel ahlak, vicdan ve merhamet üzerinde daha çok durulmalı. Ayrıca devletimizden hayvan hastaneleri kurmasını da istiyoruz".
Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
51 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1034 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
143 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı