Kategoriler

ÇEKSİAD’A İADE- İ İTİBAR

OHAL kapsamında çıkarılan 701 sayılı KHK ile kapatılan Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD) yeniden açıldı. ÇEKSİAD bu kararla kaldığı yerden bölgeye ve iş dünyasına hizmete devam edecek.

22 Aralık 2017’den itibaren 17 bin başvuruyu sonuçlandıran ve 660 göreve iade kararı veren Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin ilk kararlarını vermeye devam ediyor. Ohal komisyonu bir derneği daha açtı. Temmuz 2016’da kapatılan Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD) da OHAL komisyonu tarafında yeniden açıldı.

ÇEKSİAD Komisyon kararı ile aklandı

Ohal komisyon kararında ÇEKSİAD’ın yeniden açılması ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Komisyon tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile yapılan yazışmalardan başvurucu hakkında terör örgütleri ile Milli Güvenlik Kurulu'nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatını ortaya koyan herhangi bir bilgi ve belge elde edilmediği tespit edilmiştir.” Denildi.

“Bir yanlış sonucu derneğimiz hak etmediği ithamla karşı karşıya kaldı. Komisyon haklılığımızı tescil etmiştir” dedi.

Boşluğu doldurulamadı

ÇEKSİAD kurulduğu 2007’den beri bölgeye, ülke ekonomisine ve iş dünyasına önemli hizmet ve katkıları oldu. Dernek bünyesinde; ülkemiz ekonomisine yön veren önemli iş idamlarının olduğu ÇEKSİAD, sadece Çekmeköy’e değil, ülke ekonomisi ve gelişimine de ciddi katkıları oldu. Dernek üyeleri birçok sosyal sorumluluk projesine imza attığı gibi, yeni yatırımlarla da hem istihdam sağladı hem de ekonomiyi canlandırdı. ÇEKSİAD’ın kapatılması bölgede büyük boşluk oluştururken, bu boşluğu hiçbir dernek kapatamadı.

Kaldığı yerden devam

İade – i itibarla ÇEKSİAD’ın yeniden açılması hem iş dünyasında hem de bölgede heyecan yarattı. Önümüzdeki günlerde kurucu ve yönetim kurulu üyelerinin istişareleri ile yol haritası çizilecek. Derneğin yeni merkezinin belirlenmesi ile birlikte kaldığı yerden devam edecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1025 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı