Kategoriler

Çekmeköy’ün malı Poyraz’a deniz!..

Alemdağ’daki Dekon Silva Sitesi’nin kamuya terk ettiği alanın tapusunu almayarak hibe eden Ak Partili Çekmeköy Belediyesi başkan ve ekibinin, siteye imar dışı 2 kat fazla vererek bunun karşılığında daireler aldığı iddia ediliyor.

10 milyonluk zarar kamuoyunda büyük tepki çekti

Geçtiğimiz günlerde ‘Çekmeköy Belediyesi 10 Milyon zarara uğratıldı’ başlıklı haberimizde Alemdağ’da Dekon Silva ve belediye arasında dönen rant çarklarını duyurmuştuk. Haberimizde; Ak Partili Çekmeköy Belediyesi’nin Alemdağ’da Dekon Silva’nın terk alanının tapusunu almayarak hem görevi kötüye kullandığını hem de 10 milyon liralık kamu zararına neden olduğunu aktarmıştık

Neyin karşılığında terk alanı hibe edildi?

Dekon Silva’nın bedelsiz olarak kamuya terk ettiği alanın tapusunu belediye alması gerekirken bunu yapmadı. Alan terk görülse de tapu sitede kaldı. Terk alanı, önce bir şirketin üzerine devrediliyor. Kısa bir süre sonrada şirket üzerinden şahısa devrediliyor. Böylelikle terk alanı belediyeye geçmeyerek mal kaçırılıyor. İş burada da bitmiyor. Site Yüzde 40 kamuya terk yapması gerekirken bunun terk yüzde 20 gerçekleşiyor. Tüm bunların şehven bir hatadan kaynaklanmadığı ve bir şeylerin karşılığında hibe edildiği konuşuluyor.

İlçe kamuoyu: malına bile sahip çıkamayan belediye

Belediyenin 10 Milyonluk kamu zararı, kamuoyunda büyük tepki ile karşılandı. Kamu malına bile sahip çıkılmadığını söyleyen vatandaş, ‘’Böyle bir aymazlık görülmedi. Malına bile sahip çıkamayan bir belediye başkanı ve ekibi!. Mahkeme kanalı ile bu terk alanı yeniden alınmalı’’ diyor

Emsal dışı artışa 70 – 100 milyonluk kıyak!

Dekon Silva’daki skandallar zinciri sadece terk alanı ile kalmıyor. Siteye, imar dışı 2 kat daha veriliyor. Bir belediye meclis üyesine göre, fazladan eklenen 2 kat ile 70 ile 100 milyon TL arası haksız kazanç elde eden sitenin bunun karşılığında belediye yöneticilerine ne verdiği merak ediliyor. Ak partili Çekmeköy Belediye Başkan ve yardımcılarının bu kıyak karşılığında daire aldığı iddia ediliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
61 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
54 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1053 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
148 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
130 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
371 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
134 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
444 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
165 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
267 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı