Kategoriler

ÇEKMEKÖY’DE İMAR PLANLARI İPTAL EDİLİYOR!

Mimarlar Odasının Çekmeköy Belediyesi’ne inşaat yoğunluğu ve rant nedeni ile açtığı davanın sonuçlandığı sadece tebligatın geciktirildiği konuşuluyor. Buna göre 5 mahallede imarlar durdurulacak.

BU İŞİ BİLMEDİKLERİ YİNE TESCİLLENDİ

Mimarlar Odasının Çekmeköy Belediyesi’ne inşaat yoğunluğu ve rant nedeni ile açtığı davanın sonuçlandığı sadece tebligatın geciktirildiği konuşuluyor. Buna göre 5 mahallede imarlar durdurulacak.

İŞ BİLMEZLİKTE ZİRVE

Su toplama alanlarındaki yoğunluk ve yeşil alanların birilerine peşkeş çekilmesi nedeni ile Mimarlar Odası’nın Çekmeköy Belediyesi’ne açtığı davanın sonuçlandığı ancak tebligatta gecikmenin yaşandığı konuşuluyor. Hem 1/ 100’lik hem de 1/ 5000’lik planların iptali için açılan dava sonuçlanırsa; Merkez Mahallesi, Mimar Sinan, Mehmet Akif, Hamidiye ve Çamlık Mahallesi’ndeki planlar durdurulacak.

BU SEFER HEM 1000’LİK HEM 5000’LİK PLANLAR İPTAL!

Çekmeköy Belediyesi’nin yaptığı 1/5000’lik planların mekânsal plan yönetmeliğine uymaması, sosyal donatı alanlarının yetersiz oluşu ve inşaat yoğunluğunun gerekçe gösterilerek Mimarlar Odası dava açmıştı. Mimamrlar Odası daha önce 2014’de açtığı dava 2017’de sonuçlanmış ve 1/1000’lik planlar iptal edilmişti. Mahkeme 1/5000’lik planlara gerek olmadığını söylemişti. Ama üst mahkeme bu kararı bozdu. Yeni açılan davada hem 1000’lik hem de 5000’lik planlar işin içine dahil oldu. İki planın da iptal edilmesi bekleniyor.

BİRTEK ÇEKMEKÖY’DE YAŞANIYOR

İmar plan iptallerinin İstanbul’da en çok Çekmeköy’de yaşanması, ‘Bu planları kim yapıyor?’ sorusunu akıllara getiriyor. 2017’de yine 5 mahallede planlar iptal olmuş ve 1 sene inşaatlar durdurulmuştu. Çekmeköy Belediyesi’nin hem imar yetkilileri hem de hukuk yönetiminin iş bilmez oldukları bir kez daha tescillenmiş oldu.

Yorumlar

çekmeköylü 3 Yıl Önce

Belediye'ye ceza kesmek yerine, evini kentsel dönüşüm için müteahitlere veren halka kesiliyor. Peki şimdi ne olacak? müteahitlerle anlaşıp evlerini boşaltanlar ne yapacak?

Ali yılmaz 3 Yıl Önce

Evlerimizi mütehate verdik yıkıldı. İmarlar duruldu evlerin yapımı durdu. Bu işin sorumlusu bizmiyiz ceza bize kesiliyor. Kim sorumlu ise acil çözülemeli!! Çekmeköy belediyesi ne iş yapıyor?

Serhan 3 Yıl Önce

Vatandaşın bunda şuçu ne anlamak mümkün değil kim şuçluysa cezasını o çeksin

Ayşe 3 Yıl Önce

Bizde 2015te kentsel dönüşümden mutahite verdik. Imar açıldı mutahit evi teslim etmedi şimdi de mutahit durumunun olmadığını, krizde oldugunu söylüyor. Biz mağdurlar ne yapacağız.

emre 3 Yıl Önce

anasını ağlattılar çekmeköyün. Güzelim çekmeköy ümraniyeye döndü. Her tarafta inşaat. Yeşil alanlar git gide azalıyor. Ama bunları gören var ey yöneticiler

Daha Fazla Haber
Güncel
60 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
53 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1045 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
147 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
127 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
371 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
133 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
443 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
163 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
264 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı