Kategoriler

Çekmeköy’de görenler hayrete düşüyor. Bu nasıl tadilat?

Çekmeköy Şahinbey Caddesi üzerindeki kafenin cam bölmeler kaldırılarak duvar örülmesi, ‘Tadilat ruhsatı’ olmadan nasıl izin veriliyor? Sorusunu akıllara getiriyor.

Şahinbey Caddesi üzerinde bulunan ve daha önce bir katı kafe olan 3 katlı yapı zaman içinde büyük değişime uğradı. Binanın 3 katı da zaman içinde ruhsatsız bir biçimde camlı bir kafeye dönüştü. Uzun süre kapalı olan 3 katlı kafede yeni bir çalışma başlatıldı. Bu seferde camlı bölmeler kaldırılarak yerine duvar örülüyor. İmar mevzuatına göre böyle bir çalışmanın olması için tadilat ruhsatı gerekiyor. Ancak Çekmeköy’de o kadar alengirli işler dönüyor ki bu tadilatlar artık devede kulak kalıyor!

İmar mevzuatı ne diyor?

İmar Kanununun 21'inci maddesine göre; esaslı tamir ve tadil yapılabilmesi için ruhsat alınması zorunludur. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 58. maddesine göre mevcut yapının esaslı tamir ve tadili, yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı olmaması şartı ile imar planı, bu Yönetmelik hükümleri ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılabilir. Ancak, ilave esaslı tamir ve tadil yapılabilmesi için ruhsat alınması zorunludur.

İkinci kriter, taban alanı dışında yeni bir kapalı alan kazanılıp kazanılmadığıdır. Açık balkonun kapatılmasında olduğu üzere, yapılan tadilat taban alanında bir artış sağlıyor ise yapılan tadilat ruhsata tabidir. Buna karşılık, açık balkonun kapatılması, taban alanı dışında yeni bir kapalı alan kazanılmasına neden olmaktadır. Bu nedenle, açık balkonun kapatılması için tadilat ruhsatı alınması gerekir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
46 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1023 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
136 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı