Kategoriler

Adalar’da faytoncularla ilgili inceleme başlatıldı

TBMM Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu atlara gerekli bakımı yapmayan faytoncularla ilgili inceleme başlattı. 23 Haziran İstanbul Seçimden sonra rapor hazırlanacak.

TBMM, fayton çeken atlar için devreye giriyor. TBMM Hayvan Hakları Komisyonu, hayvanseverlerin tepkilerini toplayan faytonculuk mesleğini, faytonlarda kullanılan atların yaşam ortamı ve çalışma saatlerini yerinde incelemek amacıyla Büyükada, Heybeliada ve Burgazada’ya gidecek. Komisyon üyeleri ticari amaçlı kullanılan atların durumunu yerinde gözlemleyecek ve faytoncularla görüşmeler yapacak.

TARAFLAR TBMM’DE DİNLENDİ

Konuya ilişkin açıklama TBMM Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yel’den geldi. AKŞAM’a özel değerlendirmelerde bulunan Yel, komisyonun dinlemeleri tamamladığını, çalışmaları yerinde gözlem ziyaretlerine ayıracaklarını açıkladı. Yel şunları söyledi: Bundan sonra Adalet Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile Tarım ve Orman Bakanımız ile görüşme gerçekleştireceğiz. 23 Haziran’daki İstanbul seçiminden sonra konuyla ilgili rapor yazımına başlarız.’

ADALAR’DA İNCELEME

Yel şunları söyledi: ‘Gözlemlerde bulunmak üzere ziyaretlerimiz olacak. Özellikle İstanbul Adalar’da faytonlarla ilgili sıkıntılar var. Kamuoyuna da bu sıkıntıların çerçevesi yansımıştı. Biz de Komisyon üyeleri olarak sorunun kaynağı ve alternatiflerin neler olabileceğini kendi gözlerimizle görmek üzere Adalar’a gideceğiz. Ayrıca barınaklara giderek, örnekleri yerinde inceleyeceğiz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1025 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı