Kategoriler

Üsküdar-Ümraniye metrosu konut fiyatlarını %144 artırdı

endeksa.com'un Kurucu Ortağı ve CEO'su Görkem Öğüt, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı üzerinde bulunan 16 istasyonun çevresinde görülen gayrimenkul değer artışlarıyla ilgili verileri paylaştı.

Öğüt, metro inşasının başlamasından bugüne görülen artış oranının %144 düzeyinde olduğunu belirtti.

Ulaşım projelerinin gayrimenkul değerini en fazla etkileyen unsurların başında geldiğini belirten Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO'su Görkem Öğüt, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının konut değerlerine etkisiyle ilgili olarak şunları kaydetti: "Anadolu yakasında yaşayanların uzun süredir heyecanla beklediği Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı özellikle Çekmeköy, Ümraniye gibi daha önceden ulaşımı zor olduğu düşünülen bölgelerin Üsküdar'a erişimini çok kolaylaştırdığı için oldukça önemli. Bu nedenle konut fiyatlarındaki artışı metro inşaatının başladığı tarihten itibaren gözlemliyoruz. Metro güzergahındaki mahallelerde en düşük artış %11 seviyesinde iken, pek çok bölgede iki kat ve daha fazla artış görüldü. Metro hattının değerlere etkisini önümüzdeki dönemde de Çekmeköy ve civarında görmeye devam edeceğiz."

KONUT DEĞERLERİ 2.5 KATA VARAN ARTIŞ GÖSTERDİ

16 istasyonun yer aldığı metro güzergahındaki konut değerlerinde temel atılış tarihinden itibaren 2.4 kata varan artış görüldüğünü belirten Öğüt, "Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı istasyonlarının yer aldığı 16 mahalle göz önünde bulundurulduğunda, en fazla artışın Üsküdar'ın Altunizade, Mimar Sinan veSultantepe mahallelerinde olduğu görülüyor. Bu bölgelerdeki konut satış fiyatlarında metro inşası başladığından beri görülen artış oranı %144 seviyesinde. Yani bu bölgelerdeki konut fiyatları 2.4 kat artış gösterdi" bilgisini verdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
61 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
54 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1052 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
148 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
130 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
371 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
134 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
444 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
165 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
267 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı