Kategoriler

Marmaray ile 4 yılda 226 milyon yolcu taşındı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhuriyet Bayramı olan bugünün aynı zamanda Marmaray'ın hizmete girişinin 4. yıl dönümü olduğunu belirterek, "Günde toplam 333 sefer yapılan Marmaray'da dört yılda 226 milyon yolcu taşıdık" dedi.Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünde, Asya ile Avrupa kıtalarını demir ağla birleştiren, demiryolu geçişini kesintisiz hale getiren 'asrın projesi' Marmaray'ın hizmete girişinin de 4. yılını kutluyoruz." dedi.

Arslan, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı olan bugünün aynı zamanda Marmaray'ın hizmete girişinin 4. yıl dönümü olduğunu söyledi.

"Asrın projesi" Marmaray'ın 29 Ekim 2013'te, yaklaşık 13 kilometrelik Ayrılık Çeşmesi ile Kazlıçeşme arasında hizmete sunulduğunu anımsatan Arslan, "Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünde ulaştırma ailesi olarak büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Çünkü Cumhuriyetimize ve milletimize layık projeleri birer birer hizmete veriyoruz. Bunlardan birisi de Marmaray'dır." diye konuştu.

Vatandaşların, Halkalı-Gebze hattının tamamlanmasını da dört gözle beklediklerini belirten Arslan, "İnşallah Cumhuriyetimizin 95. yaş gününde bunu sağlamış olacağız." müjdesini verdi.

Günde toplam 333 sefer yapılan Marmaray'da yoğun günlerde taşınan yolcu sayısının 200 bine ulaştığına işaret eden Arslan, Marmaray'ın sadece İstanbul’un şehir içi toplu ulaşımına değil, çevre korunmasına da büyük katkılar sağladığını bildirdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1032 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
131 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı