Kategoriler

10 günlük bayram tatili 1 milyar liralık ekonomi yaratacak

Bakanlar Kurulu'ndan çıkan 10 günlük bayram tatili müjdesi turizm sektöründe yüzleri güldürdü. Turizmciler, "Otellerin yüzde 30'unu yerli turist dolduracak. Tatil 1 milyar liralık ekonomi yaratacak" dedi.

Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'ndan turizm sektöründe merakla beklenen 10 günlük bayram tatili müjdesi çıktı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olacağını açıkladı. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban Bayramı tatilinin uzaması turizm açısından isabetli olur" diyerek uzun tatilin sinyalini vermişti. Karar turizm sektöründe ve yılın son uzun yaz tatilini yapma imkânı elde eden vatandaşlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Turizmciler, "Bu karar son iki yıldır zor bir dönemden geçen sektöre doping etkisi yapacak" dedi.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK

Ege Turistik Otelciler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, zor bir dönem geçen sektöre bu kararın ilaç gibi geldiğini belirtti. İşler, "Ekonomi Bakanı bu zamanı çalışarak geçirmek istese de Cumhurbaşkanımız turizmden yana bir tavır aldı ve bu yönde tavsiyede bulundu. Sektörün zor anında yanında oldu. Bu kararla hem sektörümüz hem esnafımız hem de vatandaşımız rahat bir nefes alacak" dedi. İşler, Ege'deki otel, pansiyon dahil tüm konaklama tesislerinin yüzde 100 doluluğu yakalayacağını bildirdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1035 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
144 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı