Kategoriler

Sınav öncesi dershanelerin nabzını tuttuk

Eğitmenler, sınav öncesi öğrencilere son tüyoları verdi.

Hafta sonu yapılacak LYS sınavları öncesinde Flashaber Gazetesi olarak dershanelerin nabzını tuttuk. Eğitmenler, sınav öncesi öğrencilere son tüyoları verdi.

Bu hafta sonu yine sınav heyecanı var. Bugün tatile giren öğrenciler Pazar günü de LYS sınavına girecek. Veli ve öğrencilerin büyük bölümünü ilgilendiren bu sınav öncesi Flashaber Gazetesi olarak dershanelerin nabzını tuttuk. Yaptığımız görüşmelerde dershane müdürleri öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunarak son tüyoları verdi.


""

Final Dershanesi Rehberlik Öğretmeni Mustafa Kemal Kuşcu:

-Bu haftaki LYS  sınavı öncesi öğrencilerinize  tavsiyeleriniz nelerdir@f0

“Konuları tamamlama. Bol bol deneme mahiyetinde soruları çözme. Yani bir ölçüde pratik yapma. Sorular, süre dikkate alınarak çözülecek ama, ‘her soruya azami 1,5 dakika ayrılacak şekilde'…18-19 Haziran öncesi Edebiyat, Coğrafya, Fizik, Kimya yerine ağırlıklı olarak  Matematik ve Geometri sorularının çözümü daha önemli. LYS- 4'ten de Tarih, Coğrafya 2 soruları çözülmelidir.

-Önümüzdeki eğitim dönemi için dershanenizin hedefi nedir@f1

Bizde kitlesel başarı önemlidir. 2012 LYS  ve YGS'de öğrencilerimizin büyük kısmının istedikleri bölüme yerleşebilmesi için öğrencilere en etkili ve yararlı olacak eğitim ve öğretim sistemini uygulamaya çalışacağız.

-Kaç öğrencinizi hangi bölümlere kazandırmayı amaçlıyorsunuz@f2

Eğitim-öğretim bir iletişim sürecidir. Bu süreçte ‘kaynak', yani dershane kadar, ‘alıcı' yani öğrencinin de sürece çok iyi  ayak  uydurması gerekmekte.Bu  noktada henüz  gerçekleşmiş bir  istatistiki çalışmamız olmadığından bu konuda bilgi vermek  doğru olmaz. Geçen yıl  YGS ve LYS sonrasında 4 yıl ve daha üstü örgün eğitim veren üniversitelere  öğrenci yerleştirme oranımız % 82 idi… Ancak biraz önce de  belirttiğim gibi biz kitlesel  başarıya  önem veren  bir dershaneyiz. Bu nedenle öğrencilerimizin tamamı olmasa da büyük   bölümünün istedikleri bölümleri kazanmasına önem  vereceğiz.

-LYS sınavlarında dershane olarak ne kadar başarı bekliyorsunuz@f3

Beklentilerimiz geçen yıllardaki başarımıza paralel olarak gerçekleşecek. Öyle ki 2010  LYS'de çok iyi derece elde ettik. 2011 LYS  sonucunda da geçmiş yıllardakine benzer  bir sonuç alacağımızı  ümit ediyoruz.Yine tekrarlamak istiyorum, Biz dershane olarak, bireysel başarıya değil, kitlesel başarıya önem veriyoruz. Şube bazında öğrencilerimizin iyi dereceler alacağına inanıyorum ve 2011  LYS sınavına girecek tüm öğrencilerime başarılar diliyorum”. 


""

Kültür  Dershanesi  Rehber  Öğretmeni Ömer  Faruk  Islak:

-Hafta sonunda yapılacak LYS sınavı  öncesi  öğrencilerinize tavsiyeleriniz nelerdir@f4

“YGS'de  puanlar  beklenenden düşük. Bu durum üniversite puanlarına yansıyacaktır. Bunun  bilincinde çalışırsak bu durum öğrenciye moral  verici bir neden olabilir.YGS sonrası öğrenciler bu yarıştan koptu.  Daha fazla  gayret eden öğrenciler daha  iyi duruma gelebilir. Daha çok, ezber yapılan konulara çalışılmalı. Formülü çok olan derslere ağırlık verilmeli. Bol bol deneme soruları çözülmeli. Öğrenci kendini iyi hissediyorsa son güne kadar ders çalışmalıdır tabii. Şu an en çok düşünülecek şey, “Ben puanımı nasıl artırabilirim” olmalıdır. LYS için süre yeterlidir. Önemli olan soğukkanlı bir şekilde soruları çözebilmektir. Sınava girilirken kurallara kesinlikle dikkat edilmelidir. Herkesin yanında bulunduracağı evrak eksiksiz olmalıdır.

-Önümüzdeki eğitim dönemi için dershanenizin hedefi nedir@f5

Bu hedef öğrencinin isteğiyle orantılıdır. Daha çok öğrencinin geleceğe dönük planları ön plana alınır. Öğrenci, istediği alanda ve de mutlu olabileceği yeri tercih etmeli. Bizde Kültür Dershanesi olarak başka şehirlere eğitime gidip de geri dönen olmamıştır. Sene içerisinde bir çok üniversite ile seminer çalışma yaptık. Örneğin, Okan, Bahçeşehir, Bilgi, İstanbul Şehir üniversiteleri ile seminerler düzenledik. Bu  seminerlerde akademisyenler bilgiler verdi. Öğrenciler bilgileri kaynağından alarak tercih yapıyor.Önümüzdeki sezona hazırlanacak öğrenciler yaz dönemini iyi değerlendirmelidir. Biz tatil kitapları hazırlayıp öğrencilerimize veriyoruz. Ayrıca şifre olayları bizleri çok yıprattı ve öğrencilerin motivasyonu düştü.

-Kaç öğrenciyi hangi bölümlere kazandırmayı amaçlıyorsunuz@f6

Bölümler çok hassas. Alan içinde ya da alan dışı tercih yapılabiliyor. Puanı göz önüne alarak  tercih yapılmalı. Yeni sistemde paket programlar uygulandığı için öğrencilerin dikkat etmesi gerekmekte.

-LYS sınavlarıyla dershane olarak ne kadar başarı bekliyorsunuz@f7

Sınava giren öğrenciler için, kesinlikle baraj altı öğrenci kalmaması. Geçen dönem 2009-2010  yılında % 87  yerleştirme oranı vardı. Bu yıl da iyi bir oran bekliyoruz. Bizim özel derecelerimiz daha çok. Özel şubelerimizde bu tür çalışmaları yapıyoruz. Kadıköy ve Bakırköy bölgelerimizde özel derslikler var. Öğrencimizi, çalışma azmine göre bu bölgelerimize yönlendiriyoruz. Büyük çalışmalar yapılıyor bu bölgemizde. Önümüzdeki sezonda da Suadiye ve Maltepe'de şube açacağız. Şimdiden tüm öğrencilere başarılar diliyorum”.


""

Fen Dershanesi Müdürü Turgut Şahin:

-Önümüzdeki LYS sınavı öncesi öğrencilerinize tavsiyeniz nelerdir@f8

Öncelikli olarak sakin bir şekilde sınava girmeliler. Kendilerine güvenmeliler. Emin oldukları soruları yapmalılar. Süreyi iyi kullanabilmeliler.

-Önümüzdeki  eğitim dönemi için dershanenizin hedefi nedir@f9

Hedefimiz dershane olarak öğrencilerimizi  gönüllerindeki  üniversitelere hazırlamak,onların ideallerine kavuşmalarında  yardımcı olmak ve derslerine takviye yapmak. Bilinçli bir meslek seçiminde yardımcı olmak.

-Kaç  öğrenciyi hangi bölümlere kazandırmayı  amaçlıyorsunuz@f10

Biz kitlesel bir dershaneyiz. Dershane olarak  her yıl  başarımız % 90'dır zaten.Türkiye'nin en gözde öğrencileri Fen Bilim merkezinde mevcuttur. Yüzlerce öğrenci derece yapmıştır. Bu konuda dershane olarak güçlüyüz ve böyle de devam edeceğiz. Başarıya ulaşma yolunda öncelikli olarak  öğrencinin düzenli, sistemli, azimli ve planlı olarak çalışması lazım. Sonrasında iyi bir üniversite tabii ki olacaktır.

-LYS  sınavlarıyla  dershane olarak ne kadar başarı bekliyorsunuz@f11

Bizim  her yıl başarımız bir önceki yıla göre  daha iyi olur. Bu konuda son derece iddialıyız.

-Bu sezon dershane olarak derece bekliyor musunuz@f12

Kesin ve net cevabım olacak bu soruya:'%90 iddialıyız'. Ben de sınava girecek olan öğrencilere başarılar diliyorum”.

Aşkın Akkuş

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1030 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
138 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
159 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
259 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı