Kategoriler

ŞİLE YÖNDER KOLEJİ 2-8 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI NEDENİYLE FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRDİ

Şile Yönder Koleji Öğrencileri 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Üsküdar Caddesinde öğrenciler öğretmenleri eşliğinde yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Atatürk Büstü önünde sona eren “Lösemili Çocuklar ve Toplumda Farkındalık” yürüyüşü ile ilgili grup adına basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada şunlara yer verildi. “Lösemi (Kan Kanseri),20.Yıl önce Türk Filmlerinin amansız hastalığıydı, Tarık Akan’ın “Canım Kardeşim” filminde olduğu gibi sonu ölümle biterdi.Çocukluk çağındaki kanser vakalarının %35’ni oluşturan lösemi,görülme sıklığı açısında birinci sırada. Üstelik ülkemizde hızla yaygınlaşan kanser nedeniyle lösemi 1 yaş altındaki çocuklarda da çokça görülmeye başlandı.

LÖSEV’in de yaptığı çalışmalarda vurguladığı gibi; lösemi tedavi edilebilir, çocuklarımız iyileşebilir. Ancak sağlıklı beslenmeleri, iyi koşullarda yaşamaları ve mutlu olmaları halinde.Oysa lösemili çocuklarımız enfeksiyon kapmamak için taktıkları maske,dökülen saçları nedeniyle okullarında ve sosyal ortamlarda dışlanıyorlar,moralleri bozuluyor.

Unutmamak gerekir ki; lösemi her çocuğun başına gelebilecek bir hastalık. Bu konuda kamuoyu bilinçlendirmeli, farkındalık yaratmalıyız. Lösemili çocuklarımıza bu zorlu yaşam mücadelelerinde destek olmalı, onların minik yüreklerine sevinç ve umut vermek için LÖSEV kampanyalarının yayılmasına yardımcı olmalıyız.

Lösemili çocukları enfeksiyonlarından korunmak için maske takıyorlar, hayata tutunmaya çalışıyorlar. Onların bu yaşam mücadelesinde onların yanında olalım. Sizlerde maskenizi takıp, sosyal medyada @losev1998’i etiketleyerek paylaşın. Lösemili çocuklara umut olun denildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
45 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1022 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
136 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı