Kategoriler

Üsküdar'ın işsizlik sorununu ÜSİM çözecek

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için Üsküdar İstihdam...

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için Üsküdar İstihdam Merkezini (ÜSİM) kurdu. ÜSİM'in tanıtım toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen "Hedefimiz, arz ve talebi buluşturmak" dedi.

Üsküdar Belediyesi, İşadamları, İŞKUR, özel istihdam büroları, eğitim ve danışmanlık firmaları, vakıf ve derneklerin desteği ile kurulan ÜSİM Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İstihdam Merkezi'nin kuruluş amaçlarını anlattı. Kalifiye eleman sıkıntısının halen devam ettiğinin altını çizen Başkan Türkmen konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:  "Biz, Üsküdar'da ikamet eden vatandaşlarımızın, yine Üsküdar'da iş bulmalarını sağlamak için kolları sıvadık. Amacımız yerinde istihdam. Hedefimiz, arz ve talebi buluşturmak. Üsküdar İstihdam Merkezi ÜSİM'i bunun için kurduk. ÜSİM'le Üsküdar'da faaliyet gösteren işletmelerimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mesleki eğitimler vermeyi. is arayan Üsküdar sakinlerinin donanımlarına göre iş bulmasını hedefliyoruz. ÜSİM Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve kamu otoritesi paydaşlığında yürütülüyor."

""

ÜSİM, ilçede faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mesleki eğitimler vermeyi, iş arayan Üsküdar sakinlerinin donanımlarına göre iş bulmasını hedefliyor. Yerinde İstihdam Modeli, bu temel problemlere kalıcı bir çözüm getiriyor. ÜSİM; iş arayan Üsküdar sakinlerinin yine Üsküdar'da iş bulmasına rehberlik ediyor. Uzun süreli istihdama pozitif katkı sağlıyor.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1037 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
144 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
367 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı