Kategoriler

Üsküdar’da Mahalleliden Tapu Protestosu

Üsküdar’a bağlı Sultanmurat mahallesi sakinleri, mahkeme kararıyla hak kazandıkları tapularının mücadelesi için Üsküdar belediyesi önünde protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

İstanbul Üsküdar’a bağlı Bahçelievler Mahallesi Sultan Murat Caddesi’nde yaşayan mahalleli, kentsel dönüşüm adı altında evlerini yıkmak isteyen AK Partili belediyeyi protesto etti, hakları olan tapularını istedi. Sultan Murat’ta orman vasfından çıkarılarak 2B kapsamına alınan parselde tapuya hak kazanmış 750 hak sahibi, tüm belgelerini ibraz etmelerine karşın Hazine’den tapularını alamadı. Üsküdar Kaymakamlığı önünde dün bir araya gelen yurttaşlar, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganıyla Üsküdar Belediyesi’ne yürüdü. Belediyenin önünde şu açıklama yapıldı:

“154 dönümlük alanda hakkımız olan tapuların bize verilmesinden başka bir şey istemiyoruz. Biliyoruz ki tapularımız Milli Emlak’ta hazır ama bunlar bize verilmiyor. Üsküdar Belediyesi sözüm ona kentsel dönüşüm yapacağını söylüyor ama burada tek yaptığı şey yeni rant alanları açmak, halkın arazilerini ve paralarını almak. Belediye, sanki insanlara el uzatıyormuş gibi halka konut vereceğini söylüyor. Ortada ne bir proje ne de kat karşılığı inşaat sözleşmesi var.”

Belediyenin hak sahiplerini 40 dönüme sıkıştırmak istediğini ve fahiş rakamlar talep ettiğini de söyleyen yurttaşlar, “Evini ver, tahliye et, yıkıma razı ol diyor ve bedeli, süresi, şartları belli olmayan bir metni korku salmak için ortada dolaştırıyor. Biz lütuf değil, hakkımızı istiyoruz. Tapularımızı verin!” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1025 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı