Kategoriler

Tuzla’da ‘bodrum’ krizi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Müdürlüğü Tuzla’da otellerde bodrum katlarını emsal dışı bırakarak yapılaşmayı artıran plana itiraz etti. İBB ‘plan notu yönetmeliğe uygundur’ diyerek itirazı görmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Müdürlüğü, Tuzla’da otellerde bodrum katlarını emsal dışı bırakarak yapılaşmayı artıran plana itiraz etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından askıya çıkarılan plan notu değişikliğine “yönetmeliğe aykırıdır” dedi. İBB “plan notu yönetmeliğe uygundur” diyerek itirazı görmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Tuzla Evliya Çelebi, Yayla, İstasyon ve Cami Mahalleleri’nde 13 Mayıs 2016 tarihinde İBB tarafından hazırlanan bir plan notu değişikliğine “yönetmeliğe aykırıdır” diyerek 26 Nisan’da itiraz etti. Plan notu, otel, özel okul ve hastane ile özel sosyal kültürel tesis binalarının 1. ve 2. bodrum katlarının konferans salonu, ameliyathane, balo salonu, mescit, yüzme havuzu, teknik odalar gibi birçok kapsamında emsal dışı bırakılmasını sağlıyor. Böylece mahallelerdeki yapılaşma artıyor.

İBB, bakanlığın itirazını “kurum ve yönetmelik hükümlerine” aykırılık olmadığını belirterek görmedi. Duruma tepki gösteren CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “Gizli bir imar affı yapıldı. Bodrumlara af getirilemez” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
50 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1037 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
145 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
367 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı