Kategoriler

TDBB Yürütme Kurulu Gaziantep’te toplandı

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Gaziantep Şahinbey Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) Ekim Ayı Yürütme Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Farklı ilçe ve ülkeden yerel yöneticilerin buluştuğu toplantıya, çeşitli ülkelerden ve illerden belediye başkanları katıldı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantılarıyla Türk Dünyası arasındaki ortak kültür ve medeniyet mirasını temel alarak belediyeler arasında dayanışma ve yardımlaşma çalışmalarını sağlamak ve yönetimlerin birbirlerinin deneyimlerinden faydalanması amaçlanıyor.

Projeler görüşüldü

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği aylık toplantısı için Gaziantep’e gelen belediye başkanlarına restorasyonu yapılan, Şehreküstü Konakları, Şıh Meydanı, Milli Mücadele Müzesi ve Gümrük Hanı’nı gezdirdi. Başkan Tahmazoğlu daha sonra kentsel dönüşüm projelerini ve Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı, Makikent Konutları, Şahinbey Oto Sanayi Sitesi, Şahinbey Galericiler Sitesi projelerini tanıttı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun önemli çalışmalara imza attığını belirterek, “Şahinbey Belediyesi; bütçesiyle, tarihi mirasa sahip çıkan kentsel dönüşüm projeleriyle Türkiye’de özellikle ilçe belediyelerimizin örnek alması gereken bir belediye. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kardeşimi ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum” dedi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Gaziantep Belediye Başkanını tebrik ediyorum”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bu toplantı vasıtasıyla çok önemli projeleri görme imkanına sahip olduklarını belirterek: “Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu tebrik ediyorum. Gaziantep’ten ikinci bir Gaziantep ortaya çıkarmış. Hem toprak üzerinde hem de toprak altında önemli çalışmalar yapmışlar. Mağaralara yapılmış olan Milli Mücadele Müzesi, Kurtuluş Savaşı’nda ortaya konan mücadeleyi yansıtmış. Tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
46 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1023 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
136 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı