Kategoriler

Suriyeli gençler Ümraniye’de camileri temizledi

Ümraniye Belediyesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeli Muhacirlerden savaşın izlerini silmek adına birçok çalışmaya imza atarak, muhacir-ensar kardeşliğini pekiştirmeye devam ediyor. Yapılan bu hizmetleri karşılıksız bırakmayan Suriyeli gençler de örnek bir davranışa imza atarak, Ümraniye’de bulunan 10 caminin iç mekan temizliğini yaptı.

2011 yılında çıkan iç savaş nedeniyle vatanlarını terk etmek zorunda kalan Suriyeli vatandaşların birçoğu Türkiye’nin farklı bölgelerinde çadır kentlerde yaşarken bir kısmı da büyük şehirlerde yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Binlerce Suriyeli muhacirin yaşadığı Ümraniye’de evlerinden ve vatanlarından uzakta hayatlarını idame ettirmeye çalışan muhacirlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Ümraniye Belediyesi, ilçede bulunan binlerce Suriyeli ailenin gıda gibi temel ihtiyaçların yanı sıra eğitimleri konusunda da destekçisi oluyor ve bu anlamda muhacir-ensar kardeşliğini pekiştiriyor.

Bu kapsamda Ümraniye Gamame Camii’nde kurs gören Suriyeli gençler de örnek bir çalışmaya imza atarak, Ümraniye Belediyesi’nin yaptığı katkı ve desteklere karşı teşekkür anlamında Ümraniye’de bulunan 10 caminin iç mekan temizliğini yaptılar. Suriyeli Gençler, her zaman yanında oldukları için Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a şükranlarını sundular.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1035 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
143 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı