Kategoriler

ŞİLE’DE DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLANDI

Şile Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” Şile’de renkli görüntüler eşliğinde kutlandı.

Atatürk anıtı önüne traktörleriyle gelen çiftçiler Şile İlçe Tarım Orman Müdürü Kemal benli tarafından karşılanan çiftçiler; kendi günlerinde ilk olarak Saygı Duruşunda bulundular ve İstiklal Marşını birlikte okudular ardından İlçe Müdürü Murat Benli çiftçiler eşliğinde Atatürk büstüne çelenk koydu.

Törende konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kemal Benli yaptığı konuşmada; “Dünyanın en kutsal mesleği ilk insanın bize mirası olan çiftçilik, helal rızık, alın teri emek ve gayret demektir. Nice evler topraktan elde edilen gelir ile kuruldu, nice kızlar çiftçilik geliri ile uğurlandı, koyun verdi kuzu verdi, süt verdi yemek verdi et verdi kazma ile dövmeyince kıt verdi. Benim sadık yârim diyen Aşık Veysel’in dediği gibi toprağa verilen değer büyük önem arz etmektedir” dedi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı konuşmasında “ Çiftçilerimizi attığımız her adımda varsınız diyerek tarif edebilirim. Olmazsa olmazımızsınız. Gerçekten bu anlamdaki kutsalımızsınız. Toprağı ekmek, üretmek, insana faydalı olmak gerçekten çiftçi eşittir alın teri, çiftçi eşittir bereket, çiftçi eşittir bol kazanç. Sizi destekleme konusunda bizlere düşen ne görev varsa gerek hükümetimiz gerekse bizler yerel siyasette sizlerin yanındayız” dedi.

Çiftçiler son olarak Şile Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran’ı makamında ziyaret ettiler. Çiftçilerle sohbet eden Kaymakam Karaboran İlçemizde Tarımsal turizmin kalkınması yolunda bizler Kaymakamlık olarak hazırız. Ancak elbette ki büyüklerimiz bu işin ustaları ama özellikle gençlerimizin bu konuda teşvik edilmesi gerekli şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1032 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı