Kategoriler

“Şile Tohum ve Yerel Ürün Şenliği" başladı

Ata tohumlarıyla ekilen, doğal yöntemlerle yetiştirilen ürünlerin tarladan tezgaha tüketiciyle buluştuğu Şile Tohum ve Yerel Ürün Şenliği başladı.

Şile Belediyesi tarafından Şile Yeryüzü Pazarı'nda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, yağmura ve hava koşullarına aldırmadan, toprağın ve ürünlerinin sergilendiği bu pazara yoğun ilgi olmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Tabakoğlu şunları kaydetti: "Ekonomide önemli bir yer teşkil etmesi gerektiğine inandığımız toprak, mahsul, tarımsal ekonomi ve tarım turizmi diye tarif edebileceğimiz yeni bir trend var. Kent tarımı olarak bugün İtalya, Fransa, İspanya, Amerika'da modernleşmenin ve kentselleşmenin de getirisinde insanların ihtiyacı olan sağlıklı ürünlerin tezgahta yer bulduğu bir modelden bahsediyoruz. Şile Yeryüzü Pazarı, dünyada 45'inci, Türkiye'de 2'nci pazar. İstanbul'un tek yeryüzü pazarı. Geleneksel metotlarla, ata tohumlarıyla yapılan, hibrit dahi olmayan ürünlerin sağlıklı ve doğal olmasına özen gösterilen bir model."

Pazarda toprağı, tohumu, tezgahı, ürünü ve üreticiyi denetlediklerini ifade eden Tabakoğlu, "Doğada, tabiatta mevsiminde ne varsa onu, vatandaşımıza arz ediyoruz. 6 yıldır düzenlediğimiz bu şenlikte pazarımızın aynı zamanda tanıtımını yapıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından şenlik kapsamında Şile Yeryüzü Pazarı, vatandaşların ziyaretine açıldı.

Şile Tohum ve Yerel Ürün Şenliği

Ata tohumlarıyla ekilen, doğal yöntemlerle yetiştirilen ürünlerin tarladan tezgaha tüketiciyle buluştuğu şenlikte, taş değirmende mısır, buğday öğütülmesinden doğal krem yapımına kadar doğal yaşama dair her şey yer alıyor.

Yerel üretimin devamlılığının sağlanması için düzenlenen Şile Tohum ve Yerel Ürün Şenliği'nde, köylü üreticiler ata tohumu dedikleri yerel tohumlardan aldıkları hasadı İstanbullularla paylaşıyor.

İstanbul'un ilk ve tek yeryüzü pazarında yapılan şenlikteki atölyelerde, köy ekmeği yapımı, sirke, defne sabunu, kiraz turşusu gibi birçok doğal ürünün üretimi öğretiliyor.

Taş değirmenlerde mısır ve buğday öğütülen atölyelerde buram buram köy havası yaşanırken, katılımcılara sarı kılçık pirincinden pilav, sütlaç ve ayva şerbeti ikram edildi.

Şile'nin 57 köyünden yüzlerce köylünün aracısız olarak doğal ürünlerini tüketiciye ulaştırdığı pazar, pazar ve cuma günleri açık.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
51 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1034 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
143 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı