Kategoriler

Pendik Ramazan'a hazır

Bu yıl 120 bin kişiye iftar vermeyi hedefleyen Pendik Belediyesi, sabit iftar..

Bu yıl 120 bin kişiye iftar vermeyi hedefleyen Pendik Belediyesi, sabit iftar çadırı ve çeşitli mahallelere kurulacak sokak iftarlarıyla Pendiklileri bir araya getirecek. Ayrıca Ramazan’ın ruhuna yakışır çeşitli etkinlikler, sohbet programları ve tasavvuf müziği konserleri de düzenlenecek.
 
Pendik Belediyesi, bereket ve huzur ayı olan Ramazan için  hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların huzurlu bir manevi atmosfer içinde ibadetlerini yerine getirmesi için çalışan belediye, bu yıl 120 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedefliyor. Bunun için kentin farklı noktalarında  sokak iftarları düzenleyecek olan Pendik Belediyesi, sabit iftar çadırıyla da her gün sıcak yemek dağıtacak. Bahçelievler Mahallesi’ndeki sabit iftar çadırında her akşam 750 kişi orucunu aynı anda açabilecek.
 
Türkçe, Arapça ve Boşnakça ilahiler okuyacaklar
 
Ramazan ayı münasebetiyle Pendik Müftülüğü Camilerde programlar düzenleyecek. Böylece huzur ve bereket ayında manevi atmosfer en üst düzeye çıkacak. Pendik Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilecek  programlar kapsamında Kardeş Belediye Novi Pazar’dan 25 kişilik ilahi grubu (Hor Djulistan) gelecek. 19 Temmuz akşamı sahne alacak olan grup,  Türkçe, Arapça ve Boşnakça ilahiler söyleyecek.
Belediyeye ait sabit ve sokak iftar yerleri
 
Pendik Belediyesi,  Ramazan ayı boyunca Bahçelievler Mahallesi’nde  sabit iftar çadırı ve Kaynarca, Yenişehir, Esenyalı, Velibaba, Çamçeşme, Şeyhli, Sapanbağları ve Ahmet Yesevi Mahallelerinde  sokak iftarlarıyla  Pendiklileri bir araya getirecek.   İftarda  çorbasından etli ve sebzeli yemeklere, pilavından tatlı ve ayranına kadar her gün beş çeşit sunulacak.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
57 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
50 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1037 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
145 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
125 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
369 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı