Kategoriler

Meslek kurslarının sayısı artıyor

Pendik Belediyesi İŞKUR’la ortaklaşa meslek edindirme kursları başlattı. Sıhhi Tesisatçılık, Kaynakçılık ve Endüstriyel Otomasyon alanında eleman yetiştirecek kurslara katılacaklar meslek öğrenirken harçlık da alacak.

Vatandaşları meslek sahibi yapmak üzere çeşitli kurumlarla işbirliği yapan Pendik Belediyesi, İŞKUR’la ortaklaşa da peş peşe meslek kursları düzenliyor. Sıhhi Tesisatçılık ve Kaynakçılık Kurslarının ardından Endüstriyel Otomasyon Meslek Elemanı Yardımcılığı Kursu da açılıyor. Kursa katılanlar; el tesviye, frezleme, tornalama, akım devreleri, lehimleme ve lojik devre işlemleri gibi konularda eğitim alacak.

Cep harçlığı verilecek

Sıhhi Tesisatçılık ve Kaynakçılık Kursları, Güllübağlar İMKB Teknik Lisesi Atölyelerinde, Endüstriyel Otomasyon Meslek Elemanı Yardımcılığı Kursu ise Kavakpınar Mahallesi Ahmedi Hani Kültür Merkezi Pendik Meslek Akademisi katında olacak. Kurslar, 18 Şubat’ta başlayıp Mayıs-Haziran aylarında sona erecek. Bu kurslara devam eden her bir kursiyere günlük 25-30 TL arasında cep harçlığı verilecek.

Kurslara kayıt için Pendik Belediyesi WEB sitesinde yer alan bağlantı üzerinden İŞKUR Online İşlem Merkezi ya da Pendik İŞKUR Merkezine doğrudan başvurmak gerekiyor. Kontenjanla sınırlı olan kurslardan sigortalı çalışan, emekli veya açık öğretim dışında örgün eğitime kayıtlı olanlar faydalanamıyor.

Üç yeni kurs daha geliyor

Pendik Belediyesinin Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlediği Arıcılık, Mantar Yetiştiriciliği, Bahçe Bakımı kurslarına yakında üç kurs daha eklenecek. Yaşlı ve Hasta Bakımı, Yönetici Asistanlığı ve Bilgisayar Sistemi Bakım-Onarımı Kurslarını önümüzdeki günlerde hayata geçirmek üzere çalışmalar devam ediyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1034 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı