Kategoriler

Kartal’ın Geri Dönüşüm Atıkları, İçerisinde Bilgi Barındırıyor

Kartal Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren TAK (Tasarım, Araştırma, Katılım) Kartal, sosyal değişime duyarlı tasarım süreçleri ile ilçedeki çalışmalarına devam ediyor.

5 Tasarımcı, 5 Kartallı, 5 Saatte ve 5 Malzemeyle Belirlenen Soruna Çözüm Getirdi

Bu çalışmalar kapsamında son olarak çeşitli geri dönüşüm atıklarını kullanarak Ankara Caddesi’nde bulunan bir alana sokak kütüphanesi yaptı. TAK Kartal’ın “Şok Kıyı Köşe” (kıyıda köşede kalmış alanları fonksiyonel hale getirme) programıyla gerçekleştirdiği tasarım çalışmasında, 5 tasarımcı ve 5 Kartallı vatandaş, 5 saat içinde, 5 malzemeyle belirlenen bir soruna çözüm buluyor. TAK Kartal, bu şekilde vatandaşın da katılımını sağlayarak projeyi interaktif hale getiriyor, zaman ve malzeme sınırlaması ile yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasını sağlıyor, kıyıda köşede kalmış alanları fonksiyonel hale getirip kentin, içinde yaşayan insanların değişimine ayak uydurmasına katkı sağlıyor. Dikkat çeken projede; 5 tasarımcı ve 5 Kartallı vatandaş, Ankara Caddesi’nde bulunan elektrik direğine; 5 adet geri dönüşüm atığı malzemesini kullanarak ‘Sokak Kütüphanesi’ yaptı.

Her birinin ortalama 20 kitap kapasitesinde olduğu kitaplıkların elektrik direğine yerleştirilmesinin ardından kitapların yağmurdan ve rüzgârdan etkilenmemeleri için de pleksiglasdan kapaklar yapıldı, boyanan kapaklar metal tellerle yerlerine sabitlendi. Kitaplıktan isteyen her vatandaşın yararlanabileceğini belirten TAK Kartal ekibi, kitaplıktaki sirkülasyona katkı sağlamak isteyen herkesin, kitaplığa kitap bırakabileceğini söyledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
45 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1021 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
136 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı