Kategoriler

İŞLEMLERİ HIZLANDIRAN PROTOKOL

Çekmeköy Belediyesi ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle; mimari projeler elektronik ortamda paylaşılarak zaman ve kağıt tasarrufu sağlanacak.

Çekmeköy Başkanı Ahmet Poyraz ve Tapu Kadastro Bölge Müdür Yardımcısı Abdülkadir Türk, iki kurum arasında mimari projelerin elektronik ortamda paylaşılmasına ilişkin usul ve esasları içeren protokol imzaladı. Çekmeköy Belediyesi’nde gerçekleşen imza töreninin ardından artık vatandaşlar,  elektronik ortamda yapılacak bilgi paylaşımı ile bürokratik işlemlerle zaman kaybetmeyecek.

Hem hızlı hem çevreci 

Zaman ve kağıt tasarrufu sağlayacak işbirliği çerçevesinde; belediye malikleri ile imzalanan mimari projeleri onaylandıktan sonra web servisleri üzerinden güvenli elektronik ortamdan Tapu Müdürlüğü’ne gönderecek. Tadilat projeleri de aynı şekilde onaylandıktan sonra ilgilisinin talep etmesi hailinde protokolde belirtilen usulde gönderilecek ve fiziki ortamda paylaşılmasına gerek kalmayacak.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Kurumsallaşma çalışmaları kapsamında yıllar öncesinde birçok akıllı sistemi uygulamaya başladık. Dijitalleşen dünyaya biz de ayak uydurarak birçok tasarrufu aynı anda sağlayabiliyoruz. Vatandaşlarımızın Tapu Müdürlüğü’ndeki işlemlerini daha çabuk yapabilmesi için belediyenin bilgi paylaşımını elektronik ortamda yapmasını sağlayan  bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
60 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
54 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1051 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
148 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
130 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
371 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
134 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
444 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
164 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
267 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı