Kategoriler

İBB, KADIKÖY BELEDİYESİNİ UYARDI!

Kadıköy'de, İBB'nin aldığı '15 kat aşılamaz' kararına uyulmadığı ve belediyenin kaçak inşatlara göz yumduğu ortaya çıktı. İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, kaçakları tek tek tespit ederek belediyeye 'İnşaatları durdur' yazısı gönderdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Kadıköy Belediyesi, dikey yapılan inşaatlara belli sınırlama getirilmesi için 21  Şubat 2017'de bir karar aldı. Kararla, inşaatlara 15 kat (Zemin+14) zorunluluğu getirildi. Ancak, kararın alındığı tarih itibariyle çok sayıda inşaatın 15 kat zorunluluğuna uymadığı belgelendi. İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, kaçakları tek tek tespit ederek belediyeye 'İnşaatları durdur' yazısı gönderdi. 
İBB’DEN UYARI YAZISI
İBB'nin Kadıköy Belediyesi'ne gönderdiği yazıda, “Yapı ruhsatlarının 21.02.2017 tarihli 1/1000 ölçekli 15 kat sınırlamasına ilişkin plan notu değişikliğine uygun olarak (H:15 KAT) revize edilmesi, bahse konu inşai faaliyetlerinin yapı tatil tutanağı tanzim edilerek durdurulması ve devamına izin verilmemesi rica ederiz” denildi. 

ŞAHAN: BU FAZLALIKLAR KİMİN CEBİNE GİRDİ
Kadıköy Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve İBB Meclis Üyesi Ömer Şahan, "15 kat kuralı sonrası 7 inşaatın buna uymadığı tespit edildi. Kimi 20, kimi 19 kat yapılan inşaatlardaki daireler 1 ila 5 milyon arasında satılıyor. Bu fazlalıklar, kimin cebine girdi onu düşünüyoruz. Rantı hesap etmekte zorlanıyorum. Siluet bozan inşaat ruhsatları iptal edilmesini istiyoruz” dedi.  

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1032 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı