Kategoriler

İBB, cami cemaatleri ile bir araya geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul il sınırına yakın ilçelerde yer alan müftülüklere bağlı camii cemaatlerini her hafta kahvaltı organizasyonlarında buluşturuyor. Sabah namazı ile başlayan ve Miniatürk gezisi ile devam eden organizasyonlar ilgiyle karşılanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü bu kapsamda her hafta camii cemaatlerini buluşturan bir organizasyon başlattı. Sultan Ahmet Camii, Eyüp Sultan Camii ve Miniatürk organizasyonu çerçevesindeki etkinlikler İstanbul’un sınır ilçelerinde yaşayan camii cemaatlerini buluşturdu.

İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü Müftülüklerle işbirliği faaliyetleri kapsamında il sınırına yakın ilçelerde yer alan camii cemaatlerini kahvaltı organizasyonlarında ağırlamaya başladı. Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri, Şile ilçelerinde ikamet eden ve bulundukları ilçelerden İBB uzmanları tarafından araçlarla alınan konuklar ilk olarak Sultan Ahmet Camii ve Eyüp Sultan Camii’nde sabah namazları kılarak toplu dualara iştirak etti.

Her hafta gerçekleştirilen organizasyonlarda sabah namazı sonrası Türkiye’nin vitrini olarak adlandırılan İBB Miniatürk Tesisleri’nde kahvaltı ikramında bulunulan konuklar tarihimizin önemli eserlerinin maketlerinin yer aldığı Miniatürk Park alanında kültür gezisi yapmanın sevincini yaşadı.

İlçe Müftülerinin de dâhil olduğu programlarda camii cemaatlerine kutsal mekânları ziyaretleri sırasında Büyükşehir uzmanları ve Müftüler tarafından eserler hakkında ayrıntılı bilgiler de verildi. İBB’nin cami cemaati buluşmasından mutluluk duyduklarını ifade eden vatandaşlar, organizasyon için İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkür etti. Camii cemaatlerini buluşturan organizasyonlar 2018 yılı şubat ayı sonuna kadar devam edecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1025 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı