Kategoriler

Engelleri aştı, öğrencilerin burs umudu oldu

Down sendromlu Özge Altınay burs aldı, işe girdi şimdi öğrencilere burs veriyor.

Down sendromlu Özge Altınay, Maltepe Belediyesi'nin engellileri hayata katmak amacıyla açtığı "Sevgi Kafe"de işe başladıktan sonra, öğrencilere burs vermeye başladı. Altınay, bu hareketi ile büyük alkış alırken, birçok kişiye de örnek oldu.

Down sendromlu Özge Altınay, yardıma muhtaç öğrencilerin burs umudu oldu. Henüz 20 yaşında olan Özge'nin hayatı Maltepe Belediyesi'nin Üreten Engelliler Merkezi'ne bağlı olarak açtığı "Sevgi Kafe"de çalışmaya başladıktan sonra değişti. Daha önce kendi imkanlarıyla okuyan ve birçok güçlüğü alt eden Özge Altınay, yıllar önce okurken, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden burs almaya başladı. Altınay, işe başladıktan sonra aldığı bu bursu unutmayarak, ilk maaşıyla birlikte öğrencilere burs vermek için kolları sıvadı. Üniversite sınavı ve KPSS'de de başarı olan Altınay, eğitim dünyasından hiç kopmayarak, soluğu ÇYDD'nin Maltepe şubesinde aldı ve bütçesine göre burs vermeye başladı.

Aldığı bursu unutmadı

Özge'nin annesi Sevim Altınay, "Kızının her zaman duyarlı bir çocuk olduğu ifade ederek, "Onunla konuştuk ve ortak bir karar alarak burs vermeye başladık. Aldığı ilk maaş da onu çok mutlu etmişti ama Özge oldu bitti, kendisini hiç engelli olarak görmedi ve yaşama tutunarak mücadele etti. Okuduğu dönemlerde burs alıp destek gördü. Şimdi de yardıma muhtaç öğrencilere burs vermeye başladı" diye konuştu. Özge Altınay ise, "Ben de okulda eğitim görürken ÇYDD'den burs almıştım, şimdi yine aynı dernek üzerinden öğrencilere burs veriyorum" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1029 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
259 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı