Kategoriler

El Emeği Göz Nuru Ürünler Sergiledi

25 farklı branşta, Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda...

Üretken Kadınlar El Emeği Göz Nuru Ürünlerini Sergiledi

25 farklı branşta, Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim gören kadınlar, el emeği göz nuru eserlerini sergiledi. Serginin açılışını yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bunların her biri kadınlarımızın meslek edindirme kurslarında el emekleri ve göz nurlarıyla birer yaptıkları el sanatları” dedi.

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim gören kursiyerlerin el emeği, göz nuru eserleri “Anadolu’dan Yansımalar” temalı yılsonu sergisinde görücüye çıktı. Ümraniye Meydanı’nda kurulan, Selçuklu mimarisine ait desenlerden oluşan özel stantlarda sergilenen birbirinden değerli ürünler ilgiyle incelendi. Yıl boyunca tezhipten ahşap boyamaya kadar 25 branşta eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı serginin açılışını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

""

“ÜRÜNLER, BİRER SANAT ESERİ”

Sergiyi kadınlarla birlikte gezen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ürünleri çok beğendiğini dile getirerek, “Gerçekten muhteşem, inanılmaz güzellikte. Bunların her biri kadınlarımızın meslek edindirme kurslarında el emekleri ve göz nurlarıyla birer birer yaptıkları el sanatları. Birer sanat eseri” dedi.

Binlerce kadının meslek edindirme kursları sayesinde sanat öğrendiğini ifade eden Hasan Can, “Meslek edindirme kurslarımızdan bugüne kadar 30 bine yakın insanımız sertifika almış Milli eğitim Bakanlığı ile anlaşmalı sertifika veriyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Hanımeli Çarşısı’nda kadınların kira ödemeden ele emeği ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkı sağladıklarını dile getiren Hasan Can, 25 civarında branşta kadınların ücretsiz olarak kurslardan faydalandığını söyledi.

""

“ÖĞRENMENİN YAŞI VE SINIRI YOK”

84 yaşında yaptığı ürünlerle takdir edilen Sevinç Sezer, 4 sene rölyef kurslarına gittim. Büyük bir zevkle çalışıyorum. Öğrenmenin yaşı ve sınırı yok. Görenler çok takdir ediyor. Bütün gençleri devamlı teşvik ediyorum” dedi.

Bedensel engelli Nadire Varol ise ev hanımı olduğunu kıyafet tasarım bölümlerinde aldığı eğitimlerle elbise diktiğini söyledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1031 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı