Kategoriler

Çamlıca Camii Ramazan’da açılıyor

Yüzde 95'i tamamlanan Çamlıca Camii'ndeki son durum havadan görüntülendi. 2018 yılının Ramazan ayında açılması planlanan, aynı anda 50 bin kişinin ibadet edebileceği caminin ismi için TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan olmasını istediğini açıklamıştı.

6 Ağustos 2013'te temelleri atılan ve 125 bin metrekare alanda yapımı hızla devam eden Çamlıca Camii'nin açılışına aylar kaldı. İstanbul'un en büyük yapılarından biri olacak olan camide devam eden çalışmalarda gelinen son durum ise havadan drone ile görüntülendi. Görüntülerde caminin dış yapısının büyük bir kısmında inşaat çalışmalarının bittiği görüldü. Tamamlandığında İstanbul'un birçok noktasından görülecek olan 7,77 metre boyundaki alemle dünyanın en büyük alemine sahip olan Çamlıca Camii, 4'ü 107.1 metre, 2'si ise 90'ar metrelik 6 minareden oluşuyor.

İsmail Kahraman adı Recep Tayyip Erdoğan Camii olsun demişti

Öte yandan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 2018 yılının Ramazan ayında açılması planlanan caminin adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin verilmesini istediğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Üsküdar'a damgasını vurduğunu ifade eden Kahraman, katıldığı etkinlikte önerisini oylamaya sunmuştu. Aynı anda 50 bin kişinin ibadet edebileceği caminin havadan çekilen görüntülerinde inşaatının tamamlandığı da görüldü. Yüzde 95'i tamamlanan caminin işçiliği için ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1032 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı