Kategoriler

Bilge Çocuk Eğitim Projesi Başladı

Ümraniye Belediyesi’nin ilçedeki üstün yetenekli çocuklar için hayata geçirdiği önemli projelerden olan Bilge Çocuk Eğitim Projesi başladı.

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçedeki üstün yetenekli çocukların kendilerini geliştirebilmeleri ve sosyalleşmeleri amacıyla gerçekleştirilen Bilge Çocuk(Üstün Yetenekli) Eğitim Projesi’ne, bu sene de ailelerden ve çocuklardan yoğun ilgi oldu. Pandemiden kaynaklı nedenlerle projeye sınırlı sayıda öğrenci kaydedilirken, kaydı alınan öğrenciler yeni döneme büyük bir heyecanla başladı.

Rehberlik Araştırmaları Merkezi (RAM) tarafından üstün yetenekli olarak tanı konulan çocuklar; Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardan tespit edilmek suretiyle belediyeye bildirildikten sonra Bilge Çocuk Projesi içinde yer almaları sağlanıyor. 2, 3, 4 ve 5’nci sınıf üstün yetenekli birey tanılı öğrenciler; çalışmalarını, akademisyenler tarafından hazırlanan müfredat ile deneyim sahibi eğitmenler eşliğinde sürdürüyor.

Projeye dahil olan öğrenciler, kültür-sanat faaliyetleri ve eğitim programları kapsamında düzenlenen etkinlik ve gezilerle yeteneklerine yetenek katıyor. Bilge Çocuk Projesi kapsamında ayrıca üstün yetenekli çocukların ailelerine ve öğretmenlerine de eğitimler verilerek çocukların sosyal hayatın içinde yer almasını kolaylaştıracak çalışmalar yapılıyor. Akademik kadro tarafından yazılan kitaplar eşliğinde; robotik, akıl ve zekâ etkinlikleri, fen deney eğitimi ve görsel sanatlar gibi alanlarda eğitim veriliyor.

Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Merkezi’nde başarılı bir şekilde sürdürülen proje sırasında, dünyada etkisini gösteren Covid-19 salgını nedeniyle bu yıl sadece interaktif etkinlikler yer alıyor. Bina girişinde çocukların ateşleri ölçülürken çocuklara dezenfektan ile maske veriliyor. Teneffüs aralarında ise sınıflar baştan sona dezenfekte ediliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1025 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı