Kategoriler

Bakırköy Belediyesi’nde grev 47’nci Gününde

Bakırköy Belediyesi’nde sözleşme görüşmeleri tıkanınca başlayan grev bugün 47’nci gününde. Belediye önünde çadır kuran işçiler, krize rağmen maaşlarına zam yapılmadığını söylüyor ve “Her şeye zam gelirken bize yok” diyor .

Öğretmenlerden tiyatrocuya, Bakırköy Belediyesi’ne bağlı çalışan 300’e yakın işçi 47 gündür grevde. Emekçiler, derinleşen ekonomik krize rağmen geçen yıldan bu yana maaşlarına zam yapılmadığına dikkat çekiyor, “Artık yeter” ifadesini kullanıyor.

Bakırköy Belediyesi önünden geçen araçlar, grevdeki emekçilere selam vermek için kornalara basıyor. Gürültü rahatsız etmiyor; zira korna sesleri, dayanışmadan kaynaklı bir nevi şenlik havası yaratıyor. Destek için oluşturulan bir imza defterine bölgeden geçen yurttaşın ilgisi de bir o kadar yoğun. Emekli öğretmen olduğunu söyleyen bir kadın, “İşçiye destek vermeyelim de kime verelim?” diyerek imzasını atıyor.

Bakırköy Belediyesi’ne bağlı çalışan 300’e yakın işçi, öğretmen, hatta belediyeye bağlı tiyatroda çalışan oyuncular, 25 Ekim’den bu yana grevde. 47 gündür belediye binası önünde olan emekçiler, genişleyen krize rağmen 2020’den beri maaşlarına hiç zam yapılmadığını ifade ediyor.

CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise Belediye Meclis toplantısında, işçilerin ellerine geçen net ücretin 13-14 bin lira olduğunu iddia ediyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
49 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1037 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
144 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
367 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı