Kategoriler

Atölyelerin Tanıtımı Okullarda Yapılıyor

Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) mali destek sağladığı Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi; çocuk ve gençleri ilgilerine, özelliklerine, yeteneklerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak yönlendirerek girişimciliklerini ve üretkenliklerini geliştiriyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan “Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi”, en başarılı 35 proje arasında yer alarak mali destek almaya hak kazandı.

Ataşehir’de ikamet eden 10 – 17 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri, yeni bilgi ve beceriler edinebilecekleri sosyal, kültürel ve bilimsel hizmet birimi olarak faaliyet gösteren merkezde, şu an “maker” ve “yaratıcı tasarım” atölyeleri olarak 6 atölyede eğitimler veriliyor.

Maker atölyeleri kapsamında; Tasarım ve Üretim Atölyesi, Elektronik ve Robotik Atölyesi, Kodlama Atölyesi düzenlenirken, yaratıcı tasarım atölyeleri kapsamında ise; Çizgi Roman – 2D Karakter Tasarımı Atölyesi, Modelleme ve Animasyon Atölyesi, Stop Motion Atölyesi yapılıyor.

Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi’ndeki atölyeler, okullarda düzenlenen tanıtım çalışmalarıyla öğrencilere anlatılıyor. Aldıkları bilgilerle merakı artan öğrenciler, merkeze kayıt yaptırarak yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalıyor.

Merkezde gerçekleştirilen eğitimler hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için; Ataşehir Belediyesi’nin 0216 570 50 00 Çağrı Merkezinden 2270 dâhili hattını veya 0539 593 79 71 telefon numaralarını arayabilirsiniz.

Çocuk ve gençlerin bilimsel temeller üzerinden eğitim alabilmesi için hayata geçirilen Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi, onların kendilerini geliştirebilecekleri teknoloji, inovasyon ve bilim temelli bir merkez olarak bölgesel kalkınmanın arttırılmasına da katkı verecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1033 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı