Kategoriler

Ataşehir’de 2 milyar şişe toplandı

Ataşehir Belediyesi, Çevko, Şişecam ve Özen Cam işbirliğiyle cam atıkların etkin toplanmasını sağlamak amacıyla 2015 yılının Ekim ayında başlatılan Horeca (Hotel, Restaurant, Cafe) projesinde 2 milyar adet cam şişe toplandı.

Doğada yüzde 100 geri dönüşebilen tek malzeme olan camın, diğer ambalaj atıklarını kirletmeden ve zarar görmeden ayrı ve etkin toplandığı bu proje sayesinde birçok konuda tasarruf sağlanıyor.

Kafe, lokanta, bar, otel, alışveriş merkezi gibi işletmelerin yoğun olarak faaliyet gösterdiği bölgelerde, yüksek miktarda cam atığı ortaya çıkıyor. Atık camların çöpe karışmadan geri dönüşmesine destek olan Horeca projesine Ataşehir’deki 74 işletme, 7 AVM ve 10 otel katılıyor. Proje katılımcılarına 15 Şubat 2017 tarihinde yapılan lansmanla “Işıklı Cam Dostu İşletme Tabela” ödülleri verilmişti. Projenin sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla, bu işletmelere ait toplanan cam verileri takip ediliyor, periyodik denetimler yapılıyor.

2 milyar cam şişenin çöpe karışmadan geri dönüştürülmesiyle birlikte; 50 milyon litre petrol ve 100 watt'lık bir ampulü 2 milyar saat çalıştırmaya yetecek kadar enerji tasarrufu sağlandı.

Geri dönüşümden elde edilen bir camın şişeye dönüşmesi, sıfır hammaddeden yapılan bir şişeye göre; elektrik enerjisi tüketiminde yüzde 25, hava kirliliğinde yüzde 20, maden atığında yüzde 80 ve su tüketiminde yüzde 50 azalma sağlıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1032 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı