Kategoriler

Ataşehir Belediyesi projeleriyle iklim sempozyumunda farkını anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 11-12 Aralık tarihlerinde düzenlenen “İstanbul İklim Değişikliği Sempozyumu” Shangri-La Bosphorus İstanbul Hotel’de gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen sempozyumda İstanbul’un iklim değişikliği eylem planı, iklim değişikliği etkileri ve çözüm önerileri ele alındı.

Sempozyumda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yerel yönetimlerin ilgili kurumları ile üniversite, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörden yaklaşık 200 uzman; iklim değişikliği ve İstanbul konusunu görüştü.

Toplantıya katılan Ataşehir Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal da “İklim Değişikliği Uyum Çerçevesinde Ataşehir Belediyesi Hava Kirliliği Araştırmaları” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Sempozyumda konuşan Ayten Kartal, “Ataşehir Belediyesi kurulduğu 2009 yılından bu yana, sadece ilçede yaşayan insanlar için değil, tüm canlılar için temiz, sağlıklı ve konforlu bir Ataşehir oluşturmayı ve sürdürmeyi temel ilkesi olarak hedeflemiştir” dedi.

İstanbul’da hava kirliliğiyle ilgili ölçüm yapılamayan ilçelerden birinin Ataşehir olduğunu söyleyen Ayten Kartal şunları söyledi: “Bu eksikliğin giderilmesi, Ataşehir’in ve civarındaki kirlilik kaynaklarının heterojen yapıda olması nedeniyle, belediyemiz bölge kirliliğini ölçmek ve değerlendirmek için seyyar hava kalitesi istasyonu kurmayı hedefledi. Ataşehir İlçesinde farklı zamanlarda farklı noktalarda ölçümlerin yapılması planlanarak hava kalitesinin korunması hedeflenerek mobil istasyon ölçüm sisteminin kurulması çalışmalarına başlandı.

Bu çerçevede, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi işbirliği ile ‘Ataşehir İlçesi Hava Kalitesinin İzlenmesi ve Modellenmesi Araştırma Projesi’ hayata geçirildi.”

Kartal, “İstasyonumuzun konulduğu siteden alınan veri sonuçlarına göre hava kirliliği değerlendirmeleri yapıldı. Sonrasında bölgedeki kamu, sivil toplum ve eğitim kurumları hava kalitesi bilgilendirme ve farkındalık oluşturma seminerleriyle desteklendi. Yapılan eğitimlerde eş zamanlı olarak istasyonun teknik özelliklerine karar verilerek istasyonun alımı gerçekleştirildi. ‘Ataşehir’de İklim Eylem Planı’ çalışmalarına start verildi” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
57 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
51 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1038 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
145 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
125 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
369 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
132 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
437 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
262 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı