Kategoriler

15 tatili kütüphanelerde geçiriyorlar

15 tatilin bitmesine az bir zaman kalan kütüphanelerdeki yoğunluk devam ediyor. Tatili fırsat bilen gençler, kitap okumak;üniversiteye hazırlanan öğrenciler ise ders çalışmak için Pendik Belediyesine ait kütüphanelere geliyor. Şehrin farklı bölgelerinde sayısı 13’ü bulan kütüphaneleri, tercümanlık gibi işi gereği sessiz ve konforlu çalışma ortamına ihtiyaç duyanvatandaşlar da kullanıyor.

Her yıl yeni kitaplar ekleniyor

Öte yandan Pendik Belediyesi kütüphanelerdeki kitaplar sürekli yeniliyor. 2019 yılında kütüphanelere farklı türlerde 21 bin 958 kitap eklendi. Böylecek toplam kitap sayısı 112 bin 706’ya çıktı.

Berat Yalçın:Haziran ayında üniversite sınavım var. Sınava çalışmak için dersaneden çıkar çıkmaz her gün kütüphaneyegeliyorum.

Emirhan Yılmaz: Sınava çalışmak için arkadaşlarımla geliyorum.Kütüphaneler bence ders çalışmak için çok iyi ortamlar. Beni ders çalışmaya motive ediyor.

Eda Nurkıyı:Genelde Kemal Tahir Kütüphanesi’ne geliyorum. Aradığım türde kitapları çok kolay buluyorum. Bunun dışında bu kütüphanenin tarihi dokusunu çok seviyorum.

Ömer Daşbilek: 37 yaşındayım ve serbest tercümanlık yapıyorum. Genelde çeviri için kütüphanelere geliyorum. İşim gereği sessiz ve sakin bir ortama ihtiyaç duyuyorum, bu anlamda kütüphaneler benim için bulunmaz nimet.

Simay Bektaş:15 tatilde ders çalışmak için kardeşimle birlikte geliyorum. Kütüphanelerdeki ders kitaplarından da yararlanarak üniversiteye hazırlanıyorum.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1028 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı