Kategoriler

'Selçuklu'nun Şifreleri' kitabı Maltepe'de tanıtıldı

 

Türklerin tarih sahnesine çıkışını konu eden "Selçuklu'nun Şifreleri" kitabının tanıtım gecesinde, Cansu Canan Özgen ve Talha Uğurluel, Maltepelilerle buluştu.

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Selçuklu'nun Şifreleri" kitap lansmanı etkinliğinde, Öteki Gündem programı sunucusu, yazar Cansu Canan Özgen ve Sanat Tarihçisi Talha Uğurluel, tarihten günümüze görsellerle Maltepelileri tarihsel bir yolculuğa çıkardı. Anadolu topraklarında ve Ortadoğu coğrafyasında hala daha bu tarihin yaşayan izleri olduğunu belirten Uğurluel, bu coğrafyayı karış karış gezdiğini, Selçuklulardan bugüne taşınan tarihi gün yüzüne çıkarmaya çalıştığını anlattı.

Tarihsel kalıntıları, türbeleri ve tarihi mimariyi bugünkü haliyle fotoğraflayan Uğurluel, "Orta Asya'da doğan, Anadolu'ya gelen Büyük Selçuklu Medeniyeti 1071 MalazgirtMeydan Muharebesi sonrasında Anadolu'nun kılcallarına kadar dağılıp, Romalıların zaman zaman hamiliğini üstlenmiş, Maltepe, hatta Üsküdar'a kadar sokulmuşlardı" dedi.
Selçukluların doğuşundan büyüme dönemlerine kadar gelişen tarihsel süreçleri görsellerle anlatan Uğurluel, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan 1071 Malazgirt Savaşı, Bizans İmparatoru Romen Diyojen'in esir düşmesi ve Sultan Alparslan'ın öldürülmesine ilişkin pek çok bilinmeyeni de anlattı. Söyleşi sonrası kitaplarını imzalayan Özgen ve Uğurluel, Maltepelilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1032 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
131 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı