Kategoriler

Minik bilim insanları iş başında

Her biri beyaz önlüklerini giymiş bir grup küçük bilim adamı, kendileri için sağlanan özel odada büyük bir ciddiyetle çok önemli projeyi tamamlamaya çalışıyor.

Önlerinde bitirmeleri gereken projenin birer şeması duruyor. Küçük parçaları özenle birbirine ekliyor, geleceğin dünyasını değiştirmek için yüklendikleri sorumluluğun bilinci içinde son derece dikkatle hareket ediyorlar.

Bilim kurgu filminden bir sahne değil, bu anlattıklarımız. 7-11 yaş arası çocuklar, Pendik’te beş yerde birden bu anlattığımız olayı yaşamak için her hafta bir araya geliyor. Pendik Belediyesi’nin Aile Çocuk Eğitim Merkezleri (AÇEM) içinde kurduğu deney ve robotik atölyeler yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte hizmet vermeye başladı. Hafta içi okul öncesi çocukların oyunla iç içe eğitim gördüğü, annelerin çeşitli seminerlerle eğitim aldığı, hatta düzenlenen kurslara katılarak kendilerini geliştirme şansı buldukları AÇEM’ler, cumartesi günleri de ilkokul öğrencilerine bu atölyelerde eşsiz bir deneyim fırsatı sunuyor.

Fevzi Çakmak, Kavakpınar, Ahmet Yesevi, Kurtköy ve Velibaba Mahallelerindeki AÇEM’lerde kurulan her atölyenin 15- 16 kişilik kontenjanı bulunuyor. Ailelerin pendik.bel.tr veya ailemicinhersey.com sitesinden kayıt yaptırdığı çocuklar, cumartesi günleri düzenlenen atölyelere kontenjanlar dahilinde katılma şansı elde ediyor. Basit makine düzenekleriyle sokak lambasından keşif aracına farklı araçlar yapan öğrenciler, bilim dünyasına keyifli bir adım atıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
48 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1032 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
366 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
129 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
161 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
261 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı