Kategoriler

İnşaat kazısında tarihi eser çıktı

Çekmeköy'de bir inşaat için kazılan alanda, dozer kepçesine tarihi eser..

Çekmeköy’de bir inşaat için kazılan alanda, dozer kepçesine  tarihi eser takıldı. Çıkan taşların tarihi eser olduğunu anlamayan inşaat sahibi az daha taşların ortadan kaybolmasına sebep oluyordu. Tarihi eserlerin yok olmasına vatandaşların ve Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün duyarlılığı engel oldu.

 Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nde, bir inşaat kazısı sırasında tarihi eser bulunduğu ve çıkan eserin bazı şahıslar tarafından götürüldüğü ihbarı üzerine harekete geçen Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro Amirliği’ne ve Önleyici Hizmetler Amirliği’ne bağlı ekipler hızla inşaat kazı alanına hareket ettiler. Kazı alanında çalışan dozer operatörünün ve inşaat sahibi Ceylan T.’nin ifadesine başvurulduğunda olay meydana çıktı. Dozer operatörü kazı sırasında kepçeye takılan üzerinde şekiller olan topraklı taşı kenara çıkardığını, inşaat sahibinin taşın değerini anlamadığından işçilere taşın kaldırılmasını söylediğini, işçilerin de taşı arabalarına koyup götürdüğü ortaya çıktı. Polis ekiplerinin işçilere ulaşıp bir adet sütun başı tarihi eseri kurtarmalarından sonra da ilginç olaylar devam etti. Kazı çalışmasına, polis kontrolünde devam edildiğinde iki adet sütun kaidesi, bir adet kırık havan parçası ve iki adet daha mimari parça ele geçirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün haber vermesi ile Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü, İstanbul Arkeoloji Müze Müdürlüğü’nden gelen görevlilerin incelemesi sonrası tarihi eserler incelenmek üzere Arkeoloji Müzesi’ne götürüldü. Sonrasında, inşaat alanında kazı yapılması yasaklandı.

 Vatandaşların zamanında ihbarı ve Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin duyarlı çalışması, Çekmeköy’de tesadüfen gün yüzüne çıkarılan tarihi eserlerin yok olmamasını sağladı. 

""

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Dikkatli dalgıç boğulmakta olan martının hayatını kurtardı...
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den üreticilere meyve fidanı desteği
Bölge Haberler
1028 Kez Görüntülendi.
CHP BEYKOZ’DA BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!
Güncel
137 Kez Görüntülendi.
İstanbul Medya Boğazda Tekne Turu Düzenledi
Bölge Haberler
124 Kez Görüntülendi.
Yanıyoruz: Sıcaklık rekoru kırıldı!
Bölge Haberler
365 Kez Görüntülendi.
Kadıköy'de usulsüz çakar ve siren denetimi
Dünya
128 Kez Görüntülendi.
Botek’e“Yılın Global Alliance İş Ortağı Ödülü”
Bölge Haberler
436 Kez Görüntülendi.
Çekmeköy Metrosunda Tartışma
Bölge Haberler
158 Kez Görüntülendi.
Üsküdar'da Ölüm Sergisi!
Bölge Haberler
258 Kez Görüntülendi.
İBB, Üsküdar'da  Belediye ve kaymakamlık engeline takıldı