Şile Şakayık Şenliği 4 yaşında

Işık Üniversitesi tarafından Şile Sarıkavak Köyü'nde geçtiğimiz hafta...

Şile Şakayık Şenliği 4 yaşında

Işık Üniversitesi tarafından Şile Sarıkavak Köyü'nde geçtiğimiz hafta...

16 Mayıs 2013 Perşembe 13:51
Şile Şakayık Şenliği 4 yaşında

 Işık Üniversitesi tarafından Şile Sarıkavak Köyü'nde geçtiğimiz hafta sonu 4. ‘Şakayık Şenliği’ düzenlendi. Işık Üniversitesi tarafından dört yıldır düzenlenen şenliklere Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Rektör Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, Genel Sekreter Aziz Genç ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Şenlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, “Bu yıl yapılan etkinlikler üniversitemiz tarafından dört yıldır yapılıyor. Ancak beşinci yılında ev sahibi olarak sizlerin düzenlemesi gerekmekte. Biz sadece sizlere destek olalım” dedi. İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü de köyde düzenlenen bu şenliklerin artık geleneksel hale geldiğini ifade ederek, “Bu nedenle bu şenliklere ilk önce köy halkı yani yöre insanı, sonrasında ilçe olarak bizler sahip çıkmalıyız” dedi.

Şenlik, üniversite öğrencilerinin Türkiye mozaiğinden esinlenmiş yöresel halk oyunları gösterileri ile devam etti. Roman dans grubunun Karadeniz yöresi oyunları izleyiciler tarafından ilgi ile izlendi. Tiyatro sanatçısı ve Tv programcısı Gafur Uzuner de öğrenciler ile birlikte halay çekerek stres attı.

""

Daha sonra köy sakinleri, şenlikleri izlemek için köye gelen vatandaşlara yöresel köy börekleri ile yetiştirdikleri doğal ürünleri satışa çıkartarak kendi ekonomilerine destek sağlamaya çalıştı. Jeolog Nabi Evren şenliğe adını veren ve Anadolu yakasında sadece Şile Sarıkavak Köyü’nde her yıl Mayıs ayında açan şakayık çiçeği, diğer adıyla zombak  hakkında bilgi verdikten sonra çevre yürüyüşü ile etkinlik gün boyu devam etti. 

""

Son Güncelleme: 16.05.2013 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72