"Nereye Sığınacağız?"

17 Ağustos Depreminin 18. yıldönümünde İstanbul Kent Savunmasından "Nereye Sığınacağız" kampanyası

"Nereye Sığınacağız?"

17 Ağustos Depreminin 18. yıldönümünde İstanbul Kent Savunmasından "Nereye Sığınacağız" kampanyası

17 Ağustos 2017 Perşembe 11:02
"Nereye Sığınacağız?"

İstanbul Kent Savunması, 17 Ağustos depreminin 18’inci yıldönümünde ‘Nereye sığınacağız?’ kampanyası başlattı. 17 Ağustos’un ardından, 493 afet toplanma alanından sadece 77’sinin kaldığına dikkat çeken İstanbul Kent Savunması, İstanbulluları yaşadıkları bölgenin toplanma alanını öğrenmeye çağırdı.

‘17 Ağustos’un yıldönümünde tekrar hatırlatıyoruz: İstanbul depreme hazır değil’ başlıklı açıklamada sıralanan öneri ve talepler şöyle;

“Her ilçenin afet hazırlık planı hazırlanmalı ve yerelde yaşayanların bu çalışmalara katılması sağlanmalı.

Yerel yönetimler toplanma alanlarını mahalleliyle belirlemeli ve kişilerin afet durumunda nerede toplanacaklarını kesin olarak bilmeleri sağlanmalı.

Her mahalleye, nüfusa yeterli büyüklükte, acil ihtiyaçlar ve müdahale araçlarını da içeren afet toplanma alanı tahsis edilmeli.

Başta ilin, sonrasında her ilçenin afet hazırlık planı olmalı. Mahalle/bölge tahliye planları yapılmalı. Bunlar mahalle ve sokak bazında katılımcı bir çalışmayla gerçekleştirilmeli.

Hazırlık aşamasının önemli çalışması olan mahalle risk analizi ve mahallenin insan ve altyapı kaynakları belirlenmeli.

Yerelde, İstanbul ilçe ve mahallelerinden halkın depreme karşı hazırlık aşamasına aktif gönüllü katılması için bu yönde hazırlık çalışmaları yapılmalı. Mahallelerde oluşturulacak afet hazırlık ekibi birbirini tanıyan insanlardan oluşmalı.

İBB ve tüm ilçe belediyelerinden, yönetimleri altındaki mahallelerin, bölgelerin afet toplanma alanlarını açıklamalarını talep ediyoruz.

Tüm İstanbullulara çağrımızdır. İkamet etikleri bölgenin, afet toplanma alanlarını ilgili idarelere sorarak öğrensinler, yerinde denetleme yapsınlar ve #NereyeSığınacağız etiketiyle paylaşsınlar.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72