AKILLI TELEFONLARI EN ÇOK NE İÇİN KULLANIYORUZ

Türkiye’de akıllı telefonların hangi amaçla kullanıldığı belli olurken, yüzde 44 oranla en çok fotoğraf ve video çekmek amacıyla kullanıldığı görüldü.

AKILLI TELEFONLARI EN ÇOK NE İÇİN KULLANIYORUZ

Türkiye’de akıllı telefonların hangi amaçla kullanıldığı belli olurken, yüzde 44 oranla en çok fotoğraf ve video çekmek amacıyla kullanıldığı görüldü.

15 Kasım 2018 Perşembe 12:56
AKILLI TELEFONLARI EN ÇOK NE İÇİN KULLANIYORUZ

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, akıllı telefonların kullanılma amacına yönelik yapılan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in We Are Social verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’de akıllı telefonların en çok fotoğraf ve video çekmek amacıyla kullanıldığı görüldü. Bu oran ise yüzde 44 şeklinde gerçekleşirken, ikinci sıraya yüzde 38 oranıyla alarm kurma yerleşti. Üçüncü sırada ise yüzde 25 oranıyla haberlere bakma yer aldı.

Elde edilen veriler neticesinde şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkarken, istatistiklere sosyal medya kullanımları dâhil edilmedi. Türkiye’nin yüzde 23’ünün de hava durumunu kontrol etmek için akıllı telefon kullandığı ortaya çıkarken, bunun yanı sıra insanların yüzde 9’unun not almak, liste yapma amacıyla kullandığı görüldü. Yüzde 7’lik kısma denk gelen iki farklı gruptan biri ise randevularını kontrole etmek için kullanırken, diğer kesimin kitap dergi okumak için kullandığı saptandı. Kişilerin az bir kısmına tekabül eden yüzde 5’lik dilimin de akıllı telefonları diyet ya da herhangi bir sağlık aktivitesini kontrol etmek amacıyla kullandığı tespit edildi.

TEKNOLOJİ SAYFALARININ EN ÇOK KONUŞULAN BAŞLIKLARI ARASINDA

Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında, konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Gerçekleştirilen incelemede, akıllı telefonların teknoloji sayfalarının en çok konuşulan başlıklarından birisi olduğu görüldü. 2017 yılında 12 bin 107 haber yansıması tespit edilen akıllı telefonlarda, 2018 yılı haber adetlerine bakıldığında bu rakamın 17 bin 957 olduğu görüldü. Yazılı mecralara yansıyan haber başlıkları incelendiğinde, akıllı telefonların en çok şarj sorunu, kullanım alanları, bağımlılık ve piyasaya yeni çıkan modellerle konuşulduğu tespit edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3