Kilyos sahili temizleniyor…

Kilyos sahili temizleniyor…

10 Mart 2017 Cuma 14:30
Kilyos sahili temizleniyor…
Kilyos kıyılarına vuran atıklar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından temizleniyor. Temizleme çalışmaları havadan drone ile görüntülenirken, şimdiye kadar 10 bin 150 kilogram atık toplandı.

 

Yaz aylarında İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği Kilyos’ta kıyıya vuran atıklar çevreye duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi. Dalgaların kıyıya taşıdığı atıklar ve molozlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor. Çalışmaların devam ettiği Kilyos kıyısında belediye personeli atıkları önce kepçeyle toplayarak biriktirdi, ardından kamyonetlere taşıdı. Belediye ekiplerinin çalışmaları havadan drone ile görüntülendi. Görüntülerde kıyıya vuran atıklar ve temizleme çalışmaları görülüyor.

Atıklarla ilgili İBB’den açıklama…
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) temizleme çalışmalarıyla ilgili verilen bilgide, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kilyos sahiline vuran atıkları temizleme çalışmalarına devam ediyor. Pazartesi günü yaklaşık 10 bin 150 kilogram atık toplandı. İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü kıyı temizlik ekipleri ve Atık Yönetimi Müdürlüğü temizlik ekipleri olarak toplam 121 personelin katıldığı çalışmada pazartesi günü Kilyos sahilinden bin 450 poşet yaklaşık 10 bin 150 kg atık toplandı. Poşetler ve poşetlenemeyen ytong tahta plakalar gibi büyük malzemeler iş makinesi ile kamyonlara yüklenecekler. Sonrasında kalan atıkları toplama çalışması devam edecek. Atıkların kaynağı ile ilgili denetim teknesi ile denizden yapılan araştırmada, sahile vuran atıklara benzer şüpheli yük taşıyan herhangi bir gemi tespit edilemedi. Kontroller ve araştırmalar devam ediyor. Ayrıca Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, atıkların kara kaynaklı olabileceği şüphesiyle de araştırmalarını sürdürüyor. Büyük bir bölümü tamamlanan temizleme çalışmalarına şuanda 85 personelle devam ediliyor" denildi...

 
Son Güncelleme: 10.03.2017 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3