CHP'li Ali Kılıç hedef tahtasında!

CHP'li Ali Kılıç hedef tahtasında!

05 Mart 2017 Pazar 19:37
CHP'li Ali Kılıç hedef tahtasında!
Maltepelilerin, yeşil alan savunması devam ediyor

İstanbul Maltepe Küçükyalı’da rekor fiyata ihale edilen eski Karayolları arazisinde inşaat çalışmaları başladı. Yargı süreci tamamlanmadan çalışmaların oldu- bittiye getirilmek istendiğini belirten mahalleli, çalışmalar için inşaat ruhsatı veren Maltepe Belediyesi’ne tepki gösterdi.
Dava süreci devam ederken ruhsat verildi!
Küçükyalı Mahallesi'nde bulunan eski Karayolları arazisi geçtiğimiz yaz özelleştirilerek imar planları değiştirildi. Kısa sürede ihalesi yapılan arazi rekor fiyata bir inşaat firmasına verildi. Özelleştirmeye karşı çıkan semt sakinleri ve Maltepe Belediyesi, arazinin yeniden kamulaştırması için 6 ayrı dava açtı.  Ancak, bu süreçte ihaleyi alan firmaya inşaat ruhsatı veren belediye vatandaşların tepkileri ile karşılaştı.


“Ali Kılıç kendisi ile çelişiyor”

Maltepeliler, yaşam alanlarını savunmak için mücadeleye devam edeceklerini söylüyor. Maltepeliler ve Küçükyalı Karayolları Platformu üyeleri, “Yaşam alanlarımızdan vazgeçmemek için mücadele ediyoruz. Halen yargı süreci devam ediyor. Artık yaşam alanları da rant alanına döndü. Satışlar bile başlamış. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kendi içinde bir çelişki yarattı. Dava açmasına rağmen ruhsat verdi. Maltepe Belediyesi’nin yeniden ruhsat iptali gerçekleşmesi için uğraşıyoruz. Bu alan deprem toplanma alanı idi. Olası bir depremde toplanacak alan bulamıyoruz” diyor. Öte yandan Küçükyalı Karayolları Platformu da büyük bir direnişe geçti. Platform, arazinin satışının iptali için imza kampanyası başlatmış durumda.



625 KONUT, 168 OFİS, MİLYONLUK FİYATLAR…

Söz konusu arazide; kamu desteği ve güvencesiyle satışa sunulan 625 konut ve 168 ofisin fiyatları ise devlet arazisinden elde edilen emlak rantının boyutlarını gözler önüne seriyor. 480 bin ile 1 milyon 254 bin TL arasında değişen fiyatlara satışa sunulan projede 5 ayrı seçenek bulunuyor.

Son Güncelleme: 05.03.2017 19:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72