Yusuf Polat: Bayramımıza Tüm Dostlarımızı Bekliyoruz

Türkiye Değişim Partisi İstanbul İl Başkanlığı 11 Temmuz’da kongreye gidiyor. Kurucu İl Başkanı ve tek başkan adayı Yusuf Polat çok özle bir kongreye hazırlığı yaptıklarını söyleyerek ‘Tüm dostlarımızı bekliyoruz’ dedi.

Yusuf Polat: Bayramımıza Tüm Dostlarımızı Bekliyoruz

Türkiye Değişim Partisi İstanbul İl Başkanlığı 11 Temmuz’da kongreye gidiyor. Kurucu İl Başkanı ve tek başkan adayı Yusuf Polat çok özle bir kongreye hazırlığı yaptıklarını söyleyerek ‘Tüm dostlarımızı bekliyoruz’ dedi.

06 Temmuz 2021 Salı 14:43
Yusuf Polat: Bayramımıza Tüm Dostlarımızı Bekliyoruz

İlçe teşkilatlarını büyük ölçüde tamamlayan Türkiye Değişim Partisi İstanbul İl başkanlığı kongreye gidiyor. Coşkulu ve yoğun bir katılımın olması beklenen Kongre; 11 Temmuz 2021 Pazar günü saat: 11’de de Şişli Cevahir Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Kongreye tek aday olarak girmesi beklenen TDP İstanbul Kurucu İl Başkanı Yusuf Polat, gazetemize kongre öncesi özel açıklamalarda bulundu. Polat, ‘’Bir partinin düğünü ve bayramı kongrelerdir. Tüm dostlarımızı yanımızda bekliyoruz’ diyerek kongre sürecini ve sonrasını değerlendirdi . Siyasi kariyerine Çekmeköy’de başlayan TDP kurucu İl Başkanı Yusuf Polat’ın açıklamalarının satır başları şöyle

‘’İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI HEM ZOR HEM KEYİFLİ’’

İstanbul siyaseti yapıyoruz. İstanbul büyük bir ülke gibi adeta. İstanbul il başkanlığı yapmak ciddi bir sorumluluk istiyor. Evet daha önce Genel Başkanımız Sayın Mustafa Sarıgül önderliğinde Türkiye Değişim Hareketi Çekmeköy’de İlçe başkanlığı yaptım. Yine genel başkanımız İBB adaylığı döneminde yine bir CHP bir dönem meclis üyeliği yaptım. Çekmeköy’de 8- 10 yıllık bir siyasi geçmişim var. Ama artık İstanbul siyaseti yapıyoruz. İstanbul siyaset ide bir nevi ulusal siyaset gibi okunuyor. İstanbul’da çıkan her ses Türkiye’yi ilgilendiriyor. İl başkanı olmam demek yüz ölçümünün her bir metrekaresinde eşit olmak demek. Ulaşım adına da iletişim adına da aynı mesafede olmaktır. Silivri’de Beşiktaş’ta benim için aynı. Nereye gitmem gerekiyorsa yüksünmeden zamanında orada olup o siyaseti lokal anlamda yaşamam gerekiyor.

‘’TEŞKİLATLANMAYI EN ZOR DÖNEMDE BAŞARMIŞ BİR EKİBİZ’’

buraya büyük bir coşku ve heyecanla geldik. Ocak ayında teşkilatlanma çalışmalarına başladık. 24 ilçemizde atamamızı gerçekleştirdik. 20 ilçemizde ise kongremizi yaptık. Böylelikle sıra il kongremizi yapmaya geldi. Son yılarda kurulan bazı partiler var. İstanbul kongrelerini yapmadan kurultaya gitmişler. 6 ayda bunları gerçekleştirdik. 24 tane ilçe başkanı atamak kolay değil. Pandeminin en yoğun olduğu bir dönemde biz bunu başardık.

‘’SAYIN SARIGÜL HEPİMİZ İÇİN BİR ŞANS’’

Güzel bir ekibimiz var. Sayın Genel başkanımız Mustafa Sarıgül sıyası anlamda son yılların en önemli liderlerinden biridir. Onun ışığında bizlerin gayreti ile işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor ve yaptığımıza da inanıyoruz. Sayın genel Başkanımız Mustafa Sarıgül önderliği hepimiz için bir şans.

‘TÜM EKİP ARKADAŞLARIM BAŞARILI VE DONANIMLI KİŞİLER’’

Siyaseti aktif takip eden akil insanlarla konuştuğunuzda teşkilatlanma olarak göz alıcı bir oluşum içinde olduğumuz söyleniyor. Laf olsun diye liste yapmadık. Bu ilçelerin her biri o ilçenin en şık yerinde ilçe teşkilatları kuruldu. İlçe başkanlarımızın her biri çok güçlü bölgelerine hakım insanlar ilçe yönetimleri de oradaki demokrafik yapıya uygun, yeterliliği olan insanlar. Hem nitelikte hem de nicelikte güzel bir yapı oluşturduk.

‘İSTEYEN HERKESİN ADAY OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİM’’

Partimizin genel prensibi kurucu il ve ilçe başkanlarının tek aday olarak kongrelerini yapması yönündeydi. Ama ben genel merkeze sunu beyan ettim ‘isteyen aday olabilir’ diye. Ama şuan itibari ile başka bir aday söz konusu değil.

‘GÜN BATMAZ SİYASETİ İLE FARK YARATACAĞIZ’’

Siyaset kongreden sonra başlıyor. Bu güne kadarki süreç için adaptasyon dönemi diyebiliriz. Partiyi, genel başkanlarını ve il başkanını tanımak adına bir süreçti. Ama biz kongre ve en nihayi kurultaydan sonra farklı bir çalışma dönemine giriyoruz. Buna ‘Gün batmaz siyaseti’ diyoruz. 7 gün 24 saat aralıksız siyaset yapacağız. İl ve ilçemizde gece nöbetçilerimiz olacak. il ve ilçe kadrolarımız yetişmesi gereken her yere yetişecek.

‘’KONGRE YAPMASINI BECEREMEYEN İKTİDAR OLAMIYOR’’

Çok coşkulu ve kalabalık bir kongre olacak. Benim kişisel görüşüm kongre yapmasını beceren partiler iktidar olabiliyor, beceremeyen iktidar olamıyor. Çok eleştirdiğimiz bir parti olan AK Parti kongre yapmasını beceriyor. Başka konularda eleştirebiliriz ama bu noktada hakkını verelim. Muhalefetteki CHP ise kongre yapmayı beceremiyor ve iktidar olamıyor. Biz kongre yapmayı beceren bir parti olarak ülke adına ilk iş bitirmemizi kamuoyuna göstermeyi planlıyoruz.

‘’ÇOK ÖZEL BİR KONGRE OLACAK’’

İstanbul kongresi bir nevi küçük kurultaydır. İstanbul kongresi ne kadar güzel ve güçlü olursa kurultayda o kader güzel geçer. Yapılan çalışma ve hazırlıkları gelirseniz sizde göreceksiniz. Çok özel bir kongre olacak. Genel başkanımızla bu konuda istişare halindeyiz. Zaten kendisi bu konuda büyük deneyime sahip.

‘’DÜĞÜN VE BAYRAMIMIZA HERKESİ BEKLİYORUZ’’

11 Temmuz 2021 Pazar günü saat: 11’de de Şişli Cevahır Kongre Merkezinde buluşuyoruz. Ben özellikle Çekmeköy’de ilk siyasete başlayan bir arkadaşınız olarak, siyasi parti gözetmeksizin tüm dostlarımı yanımda olmalarını arzu ediyorum. Oradaki cemiyeti ve partili hem kim varsa kongremize bekliyorum. Bir partinin düğünü ve bayramı kongrelerdir. Tüm dostlarımızı yanımızda bekliyoruz . Tüm İstanbullulara sizlerin aracılığı ile bu daveti yapıyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72