MHP Maltepe’den Toplumsal Sorumluluk Projesi: UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Milliyetçi Hareket Partisi Maltepe İlçe Başkanlığı yürüttüğü toplumsal sorumluluk projesi kapsamında uyuşturucu sorunu ve madde bağımlılığına dikkat çekebilmek amacı ile kamuoyu bilgilendirme mesajı yayımladı.

MHP Maltepe’den Toplumsal Sorumluluk Projesi: UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Milliyetçi Hareket Partisi Maltepe İlçe Başkanlığı yürüttüğü toplumsal sorumluluk projesi kapsamında uyuşturucu sorunu ve madde bağımlılığına dikkat çekebilmek amacı ile kamuoyu bilgilendirme mesajı yayımladı.

19 Ocak 2018 Cuma 13:20
MHP Maltepe’den Toplumsal Sorumluluk Projesi: UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Milliyetçi Hareket Partisi Maltepe İlçe Başkanı Mesut Kamburoğlu, Maltepe MHP ilçe Başkanlığı olarak uyuşturucu sorunu ve madde bağımlılığı ile alakalı farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Konu ile ilgili bir bildiri yayınlayan Mesut Kamburoğlu şunları dile getirdi:

GENÇLERİMİZ HEBA OLMASIN

Toplumumuzun tamamını ilgilendiren bu illetlerle mücadele için bilinçlendirme çalışmalarında ilçe genelinde Mülki Amirimiz Sayın Meftun Dallı önderliğinde tüm siyasi partiler, sivil toplum ve kamu kurumları, muhtarlarımız, öğretmenlerimiz, esnaflarımız ve ebeveynler ile iş birliği içinde toplumda duyarlılık bilincinin geliştirilmesini hedefliyoruz. Ülkelerin sınırlarını aşıp küresel bir problem haline gelerek toplumların bugününü ve geleceğini tehdit eden uyuşturucu kullanımı adli, sosyal, hukuki, kamusal sorunlara yol açmasının yanında, insanların bedenen, ruhen ve sosyal açıdan sağlıklarının bozulmasına hatta tamamen yok olmasına sebep olan bir problemdir. Günümüzde uyuşturucu bağımlılığı tüm dünya için büyük bir tehlikedir.

Türkiye genelinde yapılan son araştırmalara göre ilk madde deneyimi 10 yaşına kadar düştü. En sık madde kullanımının görüldüğü yaş grubu ise çocuk ve ergen yaş grubu. Bir defa denemek bile bağımlılık için önemli bir eşik. Bu bağlamda aile ve eğitimcilerin iyi birer gözlemci olup aşağıdaki durumlara dikkat etmesi büyük önem arz etmektedir.

Gençlerimizde meydana gelebilecek davranış problemleri ve okulda zayıf notlar, duygusal uzaklaşma, kabuğuna çekilme, depresyon veya yorgunluk, arkadaşlıklarda değişim veya yaşıtlardan aşırı etkilenme, alınganlık veya ev içindeki katılım düzeyinde değişiklik, okul sonrası ve hafta sonu bulunduğu yerler hakkında yalan söyleme ve kaçamak yapmada artış, kişisel görünüme ilgisinin azalması, kan çanağı gözler, akan burun, sık sık boğaz ağrısı, hızlı kilo kaybı fiziksel değişiklikler, ruh halinde, yeme içme ve uyuma alışkanlıklarında değişiklikler, dalgınlık ve hafıza problemleri gibi belirtilere karşı duyarlı olmamız gerekiyor. Tedavi programlarına giren birçok genç, madde kullanmaya başladıktan iki yıl sonra ailelerinin haberdar olduğunu belirtmektedir. Çocuğunuzla madde ve alkol hakkında daha erken konuşmaya başlayın ve iletişim kanallarını açık tutun.

Uyuşturucuya karşı olan Maltepeliler olarak,

Gençliğe diyoruz ki:

DAMARLARINDAKİ ASİL KANI KİRLETME! Uyuşturucu ve madde bağımlılığına Gençlerimizin heba olmasına HAYIR de! Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Son Güncelleme: 21.01.2018 10:52
Anahtar Kelimeler:
MHPMaltepeUyuşturucu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3