Kola ve cips satışı yasaklandı

Okul kantinlerinde kola ve cips satışı yasaklandı

Kola ve cips satışı yasaklandı

Okul kantinlerinde kola ve cips satışı yasaklandı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kola ve cips satışı yasaklandı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yayımlanan genelgeye göre, okul kantinlerinde gazlı-kolalı içecekler ve cips satışı yapılmayacak.

Bakan Dinçer'in bugün yayımladığı ''Okul Kantinlerindeki Gıda Satışı'' konulu genelge, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildi. Bakanlığa bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenci, kursiyer ve çalışanların güvenli, sağlıklı beslenme bilinci kazanmalarına katkı sağlamak, olabilecek gıda zehirlenmeleri, bulaşıcı hastalıklar, yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklar ile şişmanlığı önlemek amacıyla, konuya ilişkin Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı genelgeleri de dikkate
alınarak, 17 Nisan 2007'de yayımlanan genelgede değişikliğe gidildi.

Buna göre, 2007/33 sayılı genelgenin Genel Kurallar bölümünün 16. maddesi, ''Eğitim kurumlarının, yatılı veya pansiyonlu yemekhaneleri dahil olmak üzere kantinleri, çay ocakları, büfeler vb. yerlerde çocukların dengesiz beslenmesine, şişmanlığa (obezite) neden olabileceğinden, doğal maden suları hariç, enerji yoğunluğu yüksek, besin değeri düşük olan enerji içecekleri gazlı, aromalı ve kolalı içecekler ile kızartma ve cipslerin satışları yapılmayacak, otomatik satış yapan makineler de
bulundurulmayacaktır. Bunların yerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından üretim veya ithalat izni bulunan süt, ayran, yoğurt, meyve suyu, taze sıkılmış meyve suyu ve tane ile satışı yapılabilen meyve bulundurulacaktır'' şeklinde değiştirildi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72