Kanser hastalarına iyi haber !

Sağlık Uygulama Tebliği’nde, kanser hastalarından yeşil kartlılara kadar 13 hasta grubunu etkileyen 11 yeni düzenleme yapıldı.

Kanser hastalarına iyi haber !

Sağlık Uygulama Tebliği’nde, kanser hastalarından yeşil kartlılara kadar 13 hasta grubunu etkileyen 11 yeni düzenleme yapıldı.

07 Şubat 2018 Çarşamba 14:38
Kanser hastalarına iyi haber !

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çok sayıda hasta grubunun beklediği yeni ilaç ve tedavilerin geri ödeme kapsamına aldı. Yeni tedaviler arasında akciğer kanseri, lenfoma ile lösemi, astım, mesane kanseri ilaçları da bulunuyor. SGK tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Uygulamaları Tebliği özel sektörün uzun süredir beklediği fiyat düzenlemesini de içeriyor. Ayrıca 13 hasta grubunun heyecanla beklediği düzenlemeyi de kapsamına aldı. Obezite'den askeri düzenlemelere kadar 11 yeni düzenlemeyi barındıran tebliğle değişen konular şöyle:

11 YENİLİK HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK

3 KANSER İLACI ÖDEME KAPSAMINA ALINDI:

SGK'ya başvurulan 94 yeni ilaçtan 35'i geri ödeme listesine ilave edildi. İlaçlardan hodgkin lenfoma ve anaplastik büyük hücreli lenfoma tedavisi ile akciğer kanseri tedavisinde kullanıyor. Bu ilaçlar kurumla sözleşmeli eczanelerde vatandaşın erişimine sunuldu. Ayrıca lösemi, astım ve mesane kanseri tedavilerinde kullanılan 3 ilaç ücretsiz sunulacak.

EV HEMODİYOLİZİ KOLAYLAŞTI: Ev hemodiyalizi tedavisi için gerekli olan sağlık kurulu raporu, diyaliz merkezlerinde yapılan hemodiyaliz tedavilerinde olduğu gibi tek hekim tarafından düzenlenen uzman hekim raporu şeklinde yapılacak.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE SINIRSIZ FİZİK TEDAVİ: Yeni düzenleme ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına girmese bile atış, tatbikat veya diğer ateşli silah yaralanmaları nedeniyle malul olan vazife ve harp malullerine de özel sağlık hizmeti sunucularında yatarak verilen fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarındaki tedavi sayı sınırı kaldırıldı.

ACİLDE İLK 24 SAAT PARA OLMAYACAK

Hastanın acil servise başvurusundan itibaren 24 saat içinde stabilize edilerek ilgili kliniğe yatışı ya da başka bir sağlık hizmeti sunucusunun yataklı kliniğine sevk edilmesi sağlanacak.

2 YENİ KAN TETKİKİ GELDİ

Sağlık hizmeti sunucularınca yapılan moleküler tetkiklere iki yeni kod eklendi. Türkiye'de sık görülen Ailesel Akdeniz Anemisi ve trombofili gibi sık görülen genetik hastalık tanıları için tetkikler ücretsiz yapılacak.

 

Sokak ortasında sevgilisinin göğsünü ısırdı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72