Cumhuriyet yoksullukla kuruldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara’daki belediye başkanları toplantısının açılış konuşmasını yaptı. Kılıçdaroğlu 'yeni devlet' açıklamalarına sert tepki gösterdi: Cumhuriyet saraylarda kurulmadı, zengin sofralarında kurulmadı, birilerinin önünde diz çökerek kurmadılar. Yoksullukla yoksulluk.

Cumhuriyet yoksullukla kuruldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara’daki belediye başkanları toplantısının açılış konuşmasını yaptı. Kılıçdaroğlu 'yeni devlet' açıklamalarına sert tepki gösterdi: Cumhuriyet saraylarda kurulmadı, zengin sofralarında kurulmadı, birilerinin önünde diz çökerek kurmadılar. Yoksullukla yoksulluk.

08 Ağustos 2017 Salı 11:40
Cumhuriyet yoksullukla kuruldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları Toplantısına katıldı. CHP’li belediyelere yönelik baskıların arttığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu “Eskişehir çölde vaha gibi, yemşeşil bir cumhuriyet kenti oldu” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizim belediye başkanlarımızın alnı ak. Çünkü onların veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Yılmaz Büşükerşen ve Aziz Kocaoğlu’na yönelik baskılar sonuçsuz kalacaktır. Kenti ranta ve rantiyeye teslim etmedi belediyelerimiz.  Rantiyeciler başkanlarımıza saldırdı. Halkımız sahip çıktı başkanlarımıza. Kentin ortasına acımasızca gökdelenler yapacaksınız sonrada kalkıp diyeceksiniz ki Bu gökdelenleri kim yapıyor?”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti MYK eskü Üyesi Ayhan Oğan’ın “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözlerine de tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Siz bir devletin nasıl kurulduğunu biliyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti Devleti, acıyla kanla kuruldu. Siz kalkacaksınız, bir devlet kurduğunuzu söyleyeceksiniz. O ne düşünüyor acaba, tık yok. Sen bu adam hakkında ne düşünüyorsun sen? 16 Nisan’da halk kendi devletini kurmak için adım atıyor diyor. Ona da bir şey yapılmıyor. Cumhuriyet saraylarda kurulmadı, zengin sofralarında kurulmadı, birilerinin önünde diz çökerek kurmadılar. Yoksullukla yoksulluk”

CHP’li liderin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

KENTİ, RANTA VE RANTİYEYE TESLİM ETMEDİ BELEDİYELERİMİZ: Eskişehir, çölde bir vaha gibi. Bu Eskişehir’e Bursa’dan daha fazla turist geliyor. Eskişehir, Osmanlı’ya başkentlik yapmadı. Belediye başkanlarımız çalıştıkça onların üzerine yoğunlaşan baskıyı da biliyoruz. 15 Temmuz öncesi F Tipi yapılanmadan şikayet ederdik. Yereldeki hedefi CHP’li belediyelerdi. İzmir, Eskişehir belediyesine baskınlar yapıldı. Sandılar ki bir şeyler bulacaklar diye. Onların arkasında bugünkü iktidar vardı. O aramayı yapanların tamamı şu anda hapisteler. Bizim belediye başkanlarımız sokaklarda, caddelerde vatandaşla selamlaşıyorlar. O açıdan Yılmaz Büyükerşen ve Aziz Kocaoğlu’na F Tipi yapılanmanın yaptığı baskınlar sonuçsuz kalmıştır. Kenti, ranta ve rantiyeye teslim etmedi belediyelerimiz. Mafya bozuntuları belediye başkanlarımıza saldırdılar. Halk belediye başkanımıza sahip çıktı. Rantla içli dışlı olanların önünde böyle bir saldırı yok, ama mafya ile mücadele edenlerin önünde her zaman bu riskler vardır. Bu risklerin önünde de CHP’li belediye başkanları vardır.  Mahkeme karar vermiş yıkamıyorlar. Söylüyorlar sadece “küstüm” diye. Adalet soylu bir kavramdır.

AKLI KÜLAHINDA OLAN ADAMLAR…: Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyeti kurarken en büyük sorun parasızlık olmuştur. Kurtuluş Savaşı sırasında gelen bazı yardımlarla, Kurtuluş Savaşı verildi. Halkta para yoktur. Kimisinden çorap, buğday, arpa istenmiştir. Onlarla asker beslenmiştir, onlarla mücadele edilmiştir ama alınan her malın bedeli yine o insanlara ödenmiştir. Cumhuriyet, adalet üzerine inşa edilmiştir. Cumhuriyetin kuruluşunda bir tek kişinin bile hakkı yenmemiştir. Bunlar devletin kuruluşunun ne olduğunu bile bilmiyorlar. Tarihi bilmemek ülkesine ihanettir. Cumhuriyetin kuruluşuna laf edenler Osmanlı’nın batışına tek laf bile etmiyorlar.  Aklı kafasında değil de külahında olan adamlar “Keşke Yunanistan kazansaydı” diyerek vatanlarını satıyorlar. Cephelerde bu bayrak düşmesin diye kaç şehit verdik. Türkiye Cumhuriyeti’ni küçümsüyorlar. Sorun şudur; Bu zihniyetteki tüm insanların AK Parti’nin içinden çıkmış olmasıdır. Onlar da ses çıkarmıyorlar. Kapının önüne koyamıyorlar, niçin. Aynı amacı mı güdüyorsunuz siz. Sevr anlaşması, tek laf edemiyorlar ama Lozan’a dilleri uzuyor.

NASIL CUMHURİYET SAVCISISINIZ SİZ: Sevr anlaşmasını tanımayan bir kişi var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Sevr anlaşmasına alkış tutacaksın, Türkiye’nin kuruluşuna laf söyleyeceksin. Bunun adı vatana ihanet değil midir? Nedir bunun adı? Suskun olanlar da aynı ihanet içindedirler. Cumhuriyet savcıları, neredesiniz siz. Nasıl cumhuriyet savcısısınız siz. Bizim ağzımızdan bir laf çıksa, 50 tane fezleke düzenliyorsunuz. Batsın sizin savcılığınız. Osmanlı niye battı? Bunun üzerinde konuşan var mı? Osmanlı’nın son dönemlerini yaşamaya başladık şimdi. 1800’lü yılların başında Osmanlı’da okuma yazma oranları yüzde 1-5. Devasa Osmanlı’yı düşünün. Almanya’da yüzde 70. Farka bakın. İngiltere, Fransa, Avusturya ve Belçika’da yüzde 50’nin üzerinde. Osmanlı eğitim sistemi bozulduğu için battı. Eğitim sistemi üzerine ayrı bir basın toplantısı yapacağım. Bütün belgeleri, bilgileri koyacağım ortaya. 1881’de Osmanlı “iflas ettim” dedi. Duyun-u Umumiye kuruldu.

SAHİP ÇIKMIYORSAN TUT KAPININ ÖNÜNE KOY: Sen yeni bir devlet kurmaktan bahsediyorsun. Hangi yüzle sen o partinin içinde kalıyorsun. Konuşmasını isterim o partinin liderinin. Sahip çıkıyorsan, adam gibi sahip çık. Sahip çıkmıyorsan tut kapının önüne koy. Başka seçeneğin yok senin. İnsanda biraz tarihe saygı olur. Bunların hiçbirisi yok. Bu cumhuriyeti kuranlar Diyanet İşleri Başkanlığını 3 Mart 1924’te kurarlar. Ben o kişiye soruyorum, sen nasıl olup da kalkıyorsun, Cumhuriyet’i reddediyorsun

Kaynak: Duvar

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72