Sizlere önceki yazılarımda sözünü ettiğim Serkan Taştan, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Mamak İlçe Başkan adayı olduğunu açıklamıştı. Açıklamasını bu hafta afişler ve broşürler bastırarak daha iddialı bir hale getirmeye gayret etmiş. Hatta bizim eleştirilerimizden de ister istemez etkilenerek; kendisinde kronikleşen “inşallah” sözcüğünü yanlış yazması gibi bazı yazım hatalarını düzeltmiş. Türkiye’de geçerliliği olmayan “Dr” unvanını da kullanmaktan vazgeçmiş.

Ancak yine diyorum ki; siyasi iddiasıyla bastırdığı broşürde bile onlarca yazım hatası yapanları ifşa etmek; kamu yararına bizim boynumuzun borcudur. Bu kişilerin çok milliyetçi geçindikleri halde anadillerine bile saygısı; dolayısıyla da halka hizmet etme kaygısı yoktur. Topluma önder olmaya soyunan insanların; topluma bilgisiyle, görgüsüyle, ahlakıyla örnek olması gerekir. Maalesef Türkiye’de son dönemlerde en kolay şey; Türkçe bilmeden yazılan birkaç cümle, bir takım elbiseli fotoğraf, bir de parti logosuyla; koyun güdemeyecek kişilerin kendisine “başkanım” dedirtmesi. Etrafında kendisine “başkanım” diyen birkaç kişiye güvenmese iyi olur; zira Serkan Taştan’tan mamalara başkan olur mu bilmem ama, Mamak’a Ak Parti İlçe Başkanı olmaz. İyisi mi siz Serkan Bey’e “başkanım” değil; “Taştan”ım diyin sevgili Mamaklı kardeşlerim.

Şimdi Serkan Taştan’ın afişindeki Türkçe hatalarını ve özensizliğin boyutunu birkaç örnekle ifşa etmek istiyorum. Hemen her cümlede hatalar olmakla birlikte; bunların tamamını ifşa etmek, bu yazının kapsamını aşacağı için vereceğim örnekler fazlasıyla yeterli olacaktır.

“1976 yılı Kayseri - Bünyan doğumluyum.” Doğrusu: “1976 yılında Kayseri Bünyan’da doğdum.” olacak

“1990 yılından itibaren Ankara Mamak’ta ikamet etmekteyim.”

Doğrusu: “1990 yılından beri Ankara Mamak’ta ikamet etmekteyim.” olacak

“Siyasete AK PARTİ kurulmasıyla birlikte, ikamet ettiğim Ankara Mamak’ ta başladım....”

Doğrusu: “Siyasete AK PARTİ’nin kurulmasıyla birlikte, ikamet ettiğim Ankara Mamak’ta başladım....” olacak

“Geçtiğimiz süreçte 2015 yılı Haziran ve Kasım - 2018 yılı Haziran dönemlerinde yapılan Genel seçimlerde AK PARTİ ANKARA 1. Bölgeden Millet Vekili Aday Adayı oldum.

Doğrusu: “Geçtiğimiz süreçte 2015 yılı Haziran ve Kasım ile 2018 yılı Haziran aylarında yapılan genel seçimlerde “Ak Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı” oldum.” olacak

“Halen, Aile şirketlerimiz olan; ........ A.Ş. Yönetici olarak iş hayatıma devam ediyorum. İyi seviye de İngilizce bilmekteyim. Evli ve 2 çocuk babasıyım.”

Doğrusu: “Halen aile şirketlerimiz olan; ........ A.Ş.’de yönetici olarak iş hayatıma devam ediyorum. İyi seviyede İngilizce biliyorum. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım.” olacak

“Davasını dava bildiğim Adalet ve kalkınma Partimiz de “ Birlik, Dirlik ve Kardeşlik İçin YENİDEN yollara düşme vakti “ ruhu ile 7 Ekim 2019 da başlayan 7. olağan kongre sürecin de Mamak ilçe başkanlığına aday olduğumu tüm teşkilatlarımıza ve kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

Doğrusu: “Davasını dava bildiğim Adalet ve Kalkınma Partimiz’de; “birlik, dirlik ve kardeşlik için yeniden yollara düşme vakti“ inancıyla 7 Ekim 2019’da başlayan 7. Olağan Kongre sürecinde “Mamak İlçe Başkanlığı”na aday olduğumu tüm teşkilatlarımızın ve kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim.” olacak

“Öncelikle yapılacak kongrelerin tüm teşkilatlarımıza Ankara’mıza ve mamağımıza hayırlar getirmesini dilerim.”

Doğrusu: “Öncelikle yapılacak kongrelerin; tüm teşkilatlarımıza, Ankara’mıza ve Mamak’ımıza hayırlar getirmesini dilerim.” olacak

Bu tespit ve düzeltmelerden sonra, “Ey Serkan Bey!” demek istiyorum. “Şu okulda yüksek lisans yaptım.”, “Bu okulda doktora yapıyorum.”, “İyi seviyede İngilizce biliyorum.” filan diyorsunuz da; ben çok merak ediyorum ilkokul diplomanızı hangi okuldan, Türkçe derslerinizi hangi öğretmenlerden almıştınız? Partinizin ilçe başkanlığı görevine talip olduğunuz ilçeniz Mamak’ın özel isim olan adını bile küçük harfle yazıp, kesme işaretiyle ayrılması gereken ekleri bile ayırmamışsınız.

Bir de; “Gönüller ‘de kırgınlık değil, gönüller’ de taht kurmaya talibiz.” demişsiniz. Doğrusu “Gönülleri kırmaya değil; gönüllerde taht kurmaya talibiz.” olacak. Ama durun bir dakika! Sizin bu sözünü ettiğiniz Gönüller, Mamak’taki bir arkadaş grubunuz olmasın sakın; çünkü “Gönüller” yazıp ismin “de” hal ekini özel isme ekler gibi ayırmışsınız. Gerçekten belki de bir arkadaş grubunuzu kast ediyorsunuz. Ama size bir tavsiyem var, gönüllere veya siyasi görevlere talip olmadan önce; iyi bir ilkokul talebesi olun. Talebe, talep etmek, talip olmak aynı kökten gelir. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır. Olduğu gibi görünmemek; göründüğü gibi olmamak ayıptır. Benim bile bu entelektüel seviyemle siyasi görevlere talip olmuşluğum yok. Ömrümün sonuna kadar öğrenme ve öğretme aşkıyla hem hocayım, hem talebeyim. Sadece sizden talebim, ayıp olanları yapmamanızdır! Bu dersleri de size bir hoca olarak vermeyi başarabiliyorsam ne mutlu bana!!! Hülasa Mamak yolları “Taştan”, Gönüller mi çıkardı Serkan’ı baştan? Boşa uğraşma, olamazsın Serkan başkan!!!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72