Fazilet Hanım'ın kızı mahkemelik oldu

Afra Saraçoğlu 14 yaşında annesinin mankenlik ajansı ile yaptığı sözleşme nedeniyle mahkemelik oldu: Kandırmışlar!

Fazilet Hanım'ın kızı mahkemelik oldu

Afra Saraçoğlu 14 yaşında annesinin mankenlik ajansı ile yaptığı sözleşme nedeniyle mahkemelik oldu: Kandırmışlar!

02 Eylül 2017 Cumartesi 17:13
Fazilet Hanım'ın kızı mahkemelik oldu

 Manken ve oyuncu Afra Saraçoğlu’nun annesi, kızı 14 yaşındayken Esline Mankenlik ile 5 yıllık sözleşme yaptı. Genç kız 18’ine geldiğinde, “Annemi kandırmışlar. Ben artık reşitim” diyerek sözleşmeyi feshetti. Ancak ajans, filmlerden elde ettiği gelirde hak iddia ederek tazminat istiyor.

Özcan Deniz’in İkinci Şans adlı filminde oynadıktan sonra ün kazanan manken ve oyuncu Afra Saraçoğlu, geçtiğimiz yıl sözleşmesini tek taraflı feshedince eski şirketi Esline Mankenlik Hizmetleri, 53 bin liralık tazminat davası açtı. Esline Mankenlik şirketinin avukatı dava dilekçesinde, “Müvekkilim ünlenmesi için bir dizide oynamasına için vermiş, ardından davalı oyuncu ünlenerek Özcan Deniz tarafından yeni bir film teklifi almıştır. İkinci Şans, Kötü Çocuk filmlerinden elde ettiği gelirin yüzde 40’ından şimdilik biner lira, haksız fesihten 40 bin lira ve manevi zarar için 10 bin lira tazminata hükmedilmesini istiyoruz” dedi.

‘DAVACI NASIL ZARARA UĞRADI?’

NTV’nin haberine göre, Afra Saraçoğlu’nun avukatı ise savunmasında şunları söyledi, “Annesinin sözleşme akdetme ve velisi olduğu kişi adına taahhütte bulunma yetkisi, sadece velisi olduğu kişi reşit olana kadar mümkündür. Sözleşmenin imzalandığı tarihte 14 yaşında olan müvekkilime herhangi bir cezai şart uygulanması da mümkün değildir. Reşit olduktan sonra sözleşmeyi feshetmiştir. Davacı ayrıca manevi tazminat istemiştir. Davacı 14 yaşındaki müvekkilim üzerinden para kazanmak dışında nasıl bir manevi zarara uğramıştır? Nasıl olur da annesi müvekkilimin reşit olacağı dönemi de kapsayacak şekilde sözleşme imzalamıştır” dedi

Anahtar Kelimeler:
MankenOyuncuMahkemeAjans
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72