Dünya olarak daha önce deneyimlemediğimiz farklı bir süreç geçirdiğimiz şu dönemde evde kalmaya çalışıyoruz. Sevdiklerimizle sarılmayı, dışarıda vakit geçirmeyi, rahatça seyahat etmeyi özledik.

Bu süreçte herkes kendini daha iyi hissetmek için farklı şeyler deniyor, vaktini değerlendirmeye çalışıyor.

Benim önerim sizi bir arkadaşla tanıştırmak üzerine.. Hem size yeni şeyler öğretecek hem de vaktinizi iyi geçirecek biri!

Kitaplarla aranız nasıl?

Ben kitapların hep en iyi arkadaş olduğunu düşünenlerdenim..

Böyle bir arkadaşı keşfetmek kişinin kendine yaptığı en büyük iyiliklerden biri olabilir..

Belki henüz bu arkadaşla tanışmayan varsa biraz kendisinden bahsetmek isterim.

Bir kere onun huyu, suyu, ruhu farklıdır.

Özellikle iyi bir kitaba denk geldiyseniz sizi asla üzmez ve onun yanında zamanın nasıl geçtiğinizi anlamazsınız. Canını sıkan mı oldu?Aç sana en fazla ilham veren kitabı iki satır oku sakinleşmeye başlarsın..

Yeni insanlar mı tanımak istiyorsun? Seni öyle karakterlerle öyle hayatlarla tanıştırır ki, insanları yeniden tanımlarsın..

Aynı yerlere gitmekten, aynı şeyleri görmekten mi sıkıldın?Sizi beş dakikadan daha az sürede kullandığı kelimelerle dünyanın öbür ucuna götürür, yepyeni rotalarda keşfe dalarsın...

Geçmişi mi merak ettin, kitap sizi tarihin derinliklerine davet eder, yeni bir yolculuğa çıkarır, aslında hayatta öğrenecek ne kadar çok şey var onu anlarsın..

Biraz kendinden uzaklaşıp, yeni maceralar mı arıyorsun? Alır sizi bir maceranın ortasına koyar, bulmacadan bulmacaya koşarsın..

Yeni yemeklerle, yeni yerlerle, yeni insanlarla, yeni hayatlarla tanıştıkça ne kadar da az şey biliyorsun bunu kavrarsın..

Kısaca kendine iyi bir kitap seçince ufkunu her seferinde biraz daha genişletmeye başlarsın..

Bir kere başladın mı onu okumaya ruhun dinlenir, stresini giderir..elinden düşüremez olursun..

O yüzden; vaktim olmuyor, fırsat bulamıyorum, okuma alışkanlığı kazanamıyorum diye kitaplardan uzak kalanlar belki de bu süreçte kitaplara bir şans verir, ve bir yerlerden başlarlar..

Eminim pişman olmayacaklar..

Herkese iyi haftalar dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72