Karakter analizinin en güvenilir yöntemidir! Burçları referans almak.

Aslında alternatif yöntemlerde mevcut, misal yüz yapısına göre karakter analizi efendime söyleyeyim beden diline göre karakter analizi, giyim şekline göre karakter analizi, sevdiğiniz çiçeğe göre karakter analizi falan...

Ama yine de burçların yeri bir başkadır kabul edelim. Bir kere kulağa daha bilimsel gelir. Güneş, Ay ve bilumum gezegenlerin birbirine olan uzaklıkları, yıldızların konumu burçları, haliyle de karakterleri etkiliyor. Yani karşınızdaki kişi duygusalsa ya da agresifse veya dengesizse sorunu yakınında değil uzağında aramak lazım, mesela kilometrelerce uzağında, mesela Merkür'e sormak lazım.

Burçlara göre karakter tahlili yapmak bilimsel göründüğü kadar esrarengiz de bir tablo çizebilir. Çeşitli Ay ve Güneş tutulmaları, yıldızların bir anda yer değiştirmeleri buna bağlı olarak yeni haberleri de beraberinde getirir. Kova burcundakiler şanslı bir aya merhaba derken Terazi burcu "haydi sende depresyona el salla" gibi değişimlerin pençesinde kalabilirler.

Tam da burçlar rakipsiz bir karakter analizi yöntemi diye düşünürken! geçenlerde yeni bir yazıya denk geldim. Kan gruplarına göre karakter analizi...

Bir kere burçların eksik olduğu "genetik faktörlerin etkisi" kısmını kan grubu analiziyle kapatmak mümkün. Ayrıca fikir Japonlardan çıkmış bence yeterince bilimsel bir hava kattığı da aşikar...Bu analizden kısaca bahsedersek;

Kan gruplarımız kırmızı kan hücrelerinin üzerinde yer alan antijenlerin çeşidine göre belirleniyor. Yani A tipi antijen bulunduran A kan grubu, B tipi antijen bulunduran B kan grubu oluyor. 1930 yılında Japonya'da bir bilim adamı kan gruplarının sadece sağlık açısından değil aynı zamanda karakter analizi açısından da önemli olduğu fikrini ortaya atıyor. Bu fikrini temellendiren dayanak olarak ise hormonları gösteriyor. Örneğin kan grubu A ise vücutta yoğun miktarda stres hormonu salgılanıyor. Bu da A grubu insanını stresli endişeli ve gergin kılıyor. Uyku problemini de haliyle en çok bu kan grubundaki insanlar çekiyormuş.

B kan grubuna sahip kişiler hassas, düşünceli ve liderlik yeteneğine sahip kişiler olurmuş.

AB grubu sanki daha şanslı, zira AB kan grubundansanız küçük şeyleri kafaya takma gibi bir düşünceniz pek mümkün görünmüyor. Ancak içerisinde hem A hem B antijeni taşıdığından AB kan grubu mensupları bazen oldukça canı yakın bir insanken bazen de çekingen yapıya bürünebiliyormuş. Sanırım burçlardaki İkizler'in kan gruplarındaki muadili AB kan grubu olsa gerek.

0 kan grubuna sahip olanlar ise özgürlüklerine pek bir düşkün olurmuş, oldukça sosyal ancak çabuk pes eden insanlar olurmuş.

Okuduğum yazı bizim gazetelerde nasıl astroloji köşesi varsa Japon gazete ve dergilerinde de kan grubu köşeleri olduğundan ve bu köşelerin oldukça popüler olduğundan da bahsediyordu.

Ancak ben henüz mesela Başak burcu gibi daha dengeli olduğu söylenen bir burcun farzı mahal AB kan grubundan olması halinde nasıl bir ruh haline bürüneceğini anlamış değilim.

Yıldızların konumu önümüzdeki hafta yeni iş fırsatları doğuracak.. Eee hadi bakalım.

Bu arkadaşım bana bu ara çok kötü davranıyor.. Merkür'ün konumundan kaynaklı doğal takma kafana.

Bu ara pek gerginim. A kan grubu olanında hali başka oluyor. Amann sende her şeyi dert ediyorsun.

Velhasıl kelam insanların karakterlerini tayin ederken ya da yaşamdan olumlu şeyler umarken sanırım böyle şeylere anlam yüklemek daha kolay ve rahatlatıcı görünüyor olabilir. Hal böyle olunca da yeni karakter analizi yöntemleri, geleceğe umutla bakma biçimleri çeşitlenmeye devam edecek gibi duruyor.

Ben izninizle şimdilik daha alışılmış olan günlük burcumu okumaya gidiyorum...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.